Зафиров: Превръщаме се от полуавторитарна държава в парламентарна диктатура

  • 19 декември 2023 10:28

  • 723
  • 4
Зафиров: Превръщаме се от полуавторитарна държава в парламентарна диктатура
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Вчера управляващото мнозинство прие всичките закони, които бяха заложили, при грубо нарушаване на правилника. Рейтингът на парламента се срина след събитията в понеделник. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да участва в подобни борби, защото те са обида за гражданите и рушат доверието в парламентаризма. Това каза депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Атанас Зафиров в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Това, което вчера сътвориха от „Възраждане“ е псевдо-опозиционна дейност, защото налива вода в мелницата на управляващите, каза той. По негови думи в рамките на деня законите са приети без дебати.

Начинът на говорене на „Възраждане“ е опасен, но той е провокиран от управляващите, които налагат авторитарен стил на ръководене на държавата, каза политикът. „Започнахме да се превръщаме от полуавторитарна държава при управлението на ГЕРБ в парламентарна диктатура. Управляващото мнозинство започна да диктува правила в ресори, които не би трябвало да бъдат отговорност на парламента“, заяви Зафиров.

Вигенин: Скоро ще започнат да забраняват наши интервюта по телевизиите

Депутатът каза, че бюджетът е приет без дебати и с видими слабости. Той допълни, че и Конституцията ще бъде приета „на инат“ въпреки сериозния отзвук в обществото. Грубо се изкривяват правилата на парламентарната демокрация, заяви Зафиров.

За промените в Конституцията той каза, че страната ни се отказва от суверенитет с приемане на двойното гражданство. Другата слабост е опитът да бъде овладяна прокурорската власт с въвеждане на института на политическия комисар.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
723 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.12.19 | 10:40

2
ДРУГАРЮ ДРУГО СИ БЕШЕ КАТО НАПРАВИХТЕ С ДРУГАРИТЕ ОТ КРЕМЪЛ КОМУНДЕЛСКА ДИКТАТУРА И ОБРАХТЕ НА ХОРАТА ЗЕМЯТА И ИВЕНТАРА?

2023.12.19 | 11:19

4
Ми да друго си беше, поне беше държавна, сега е на кого ли не.

2023.12.19 | 10:56

3
glupak koi e izbral tezi prestapnici da nalagat parlamentarna diktatura estestveno glupcite nareceni obshtestvo e pitai gi tiah zashto e taka

2023.12.19 | 10:37

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини