Григорова: Терзиев и ПП-ДБ-СС са отговорни за блокирането на СОС

  • 19 декември 2023 09:40

  • 1093
  • 5
Григорова: Терзиев и ПП-ДБ-СС са отговорни за блокирането на СОС
© Булфото (архив)

За пети пореден път Столичният общински съвет не успя да си избере председател, въпреки че най-голямата общинска група "Продължаваме промяната-Демократична България" - "Спаси София" смени номинацията си и предложи за поста най-възрастния общински съветник - инж. Грети Стефанова. 

"Грети Стефанова не даваше възможност на никого извън групата на ПП-ДБ-СС да репликира Терзиев. Карлос Контрера вчера беше с мегафон, защото тя не дава думата на опозицията. СОС не работи, вече става досадно. За нас водеща не е фигурата, водещ е принципът дали отделните групи могат да стиковат приоритетите си. Терзиев не от нас трябва да търси отговорност, че СОС е блокиран", заяви общинският съветник от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на в студиото на "България сутрин".

Според нея инж. Грети Стефанова е невъзможна кандидатура дори за временен председател на СОС.

ПП-ДБ/Спаси София: Поведението на опозицията в СОС е безотговорно

"За нас ярка червена линия е Паметникът на съветската армия. Защо трябваше да пипат паметника? Направиха това 3 дни след нашата среща. Това означава, че те не уважават партньорите си. Действали са напълно незаконно. Това е зелена площ, в нея не може да влезе този огромен край без разрешение на Столичната община", подчерта Григорова пред Bulgaria ON AIR

"Въпреки некоректното им поведение, опитвам да минимизирам риска да се стигне до блокаж на София. Вече бяха събрани 600 подписа за стачка, автобусите нямаше да излязат. Не съм чула г-н Терзиев да ми благодари, че София не е блокирана от автобусите. Твърденията му, че ще загубим 240 млн. лв. не бяха подплатени с документи. Очевидно трудно влиза в час. Искаме да покаже документи. Г-н Таков даде няколко варианти без председател на СОС средствата да не бъдат загубени", обясни гостът.

Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на изтъкна, че отговорността е на 23-мата общински съветници от ПП-ДБ-СС и на кмета Васил Терзиев. По думите ѝ няма воля от страна на управляващите да опитат да се разберат с останалите групи.

"Трябва да се разберем по основните приоритети. Опасявам се, че Терзиев е саботиран вътре в собствената си група. Няма как да изберем председател, когато отсреща казват: "Вие за нас нямате значение, елате да ни обслужите", подчерта Григорова.

Според нея е очевидна невъзможността на управляващите да постигнат компромис с останалите групи и това показва слабостта в мениджърските им умения.

Григорова добави, че на 19 януари е следващото заседание на съда, на което ще станат ясни резултатите от експертизата и дали има основания за касиране на местните избори в София.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1093 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.12.19 | 10:41

5
ЦИГАНСКИТЕ НОМЕРА НА ТАЯ НЯМАТ КРАЙ

2023.12.19 | 10:38

4
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
синдикат

2023.12.19 | 10:03

3
Какви глупости говори, автобусите не бяха спирани, а бяха празни. Докато се държите като Ниновица , няма кой да ви слушка. Там сте, за да се разберете а не изкарвате тоя или оня по-кирлив от вас . Забравете за синдикалните си тактики, друга ви е задачата: +, - и черта

2023.12.19 | 09:57

2
Ванче, ванче. Много си нагла .
007

2023.12.19 | 09:50

1
Комунисто циганката е жалка и смешна шумкарска смешка. Много е глупава и грозна!

Добави коментар

Водещи новини