Илхан Кючюк за Шенген по въздух: Убийствена позиция и сериозно отстъпление!

  • 12 декември 2023 09:28

  • 1162
  • 4
Илхан Кючюк за Шенген по въздух: Убийствена позиция и сериозно отстъпление!
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

За България ще е убийствена позиция да се съгласим на Шенген само по въздух.

Това мнение изрази пред БНР евродепутатът от "Обнови Европа" Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е.

"Това ще бъде сериозно отстъпление от националната ни позиция, изграждана толкова години."

Според него може да се говори за разчупване на позицията в Австрия, но то не отговаря на "изковаваната" с години позиция на България и Румъния, а частичното приемане на двете страни не покрива очакванията на техните граждани.

"Крачка е, но трябва да има ясен срок, пътна карта -  да се знае кога точно България и Румъния ще бъдат пълноправни членове на шенгенското пространство. Това не може да бъде сериозната позиция. Натискът трябва да бъде много силен."

Позицията на България е солидна от гледна точка на свършена работа, смята Кючюк. Той посочи още, че е чувал "много елементарни разкази от австрийски политици" да се разберем с Турция по въпроса с мигрантския натиск.

Запитан защо се настоява за засилен граничен контрол между България и Румъния и Румъния и Унгария, Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е изтъкна, че това е "най-чувствителният компонент" и би задръстило процеса на обработка на данни и информация.

Словения с пълна подкрепа за членството на България в Шенген

Заплахата за унгарско вето, което да се присъедини към резервите на Нидерландия и Австрия, той обясни с чувствителната за Будапеща тема за таксите върху руския газ.

Относно Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на евродепутатът отбеляза, че не вижда "с какво наврежда на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с".

"Това кой ще бъде председател, ще се определи от конференцията на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Като го избираха в Благоевград, в Стара Загора, във Велико Търново, в Пазарджик – нали го избираха пак тези хора, които са част от организацията години наред."

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1162 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.12.12 | 13:33

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
error

2023.12.12 | 14:11

4
чували сме, чували сме, да ти е.а майката
син седераст

2023.12.12 | 09:58

2
къде му е феса на този загладил косъма кютюк, нещо много активен в медиите е напоследък също като свинеевски

2023.12.12 | 09:45

1
ДПС Е РУСКА ПАРТИЯ

Добави коментар

Водещи новини