Словения с пълна подкрепа за членството на България в Шенген

  • 12 декември 2023 08:47

  • 738
  • 1
Словения с пълна подкрепа за членството на България в Шенген
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните проведе двустранна среща със словенския си колега Бощян Поклукар. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

От страна на Словения беше изразена пълна подкрепа на членството на България и Румъния в Шенген.

В рамките на срещата беше обсъдено двустранното полицейско сътрудничество между България и Словения, което двете страни оцениха като отлично и изразиха готовност да надграждат.

Денков за Шенген: Няма да приемем по-специални условия за България

Сред приоритетните области за сътрудничество бяха изведени борбата с нелегалната миграция, трафика на хора и наркотици, изпирането на пари, както и превенцията и противодействието на тероризма. Посочени бяха конкретни оперативни резултати. В заключение двете страни отправиха взаимни покани за организиране на официално двустранно посещение.

Срещата на Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните с Бощян Поклукар се състоя в рамките на министерската конференция на държавите от Залцбургския форум, която се провежда в Бърдо при Кран, Словения.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
738 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.12 | 09:07

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини