Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС действат в пълна координация, както ние с ДБ

  • 09 декември 2023 14:31

  • 2109
  • 16
Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС действат в пълна координация, както ние с ДБ
© Булфото, архив

За резултата от PISA може би всеки един от нас е отговороен - от родители, до учители, до общество, със сигурност и политици. Показва, че по този начин нещата не могат да продължат. Трябва да направим коренна промяна в начина, по който се отнасяме към образованието в България. Това, което може би се вижда сега, е че за пръв път от много години насам започна учителската професия да бъде пак престижна.

Така съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков коментира пред Дарик радио информацията от последната седмица, че учениците ни са на последно място в ЕС по математика и на предпоследно по четене. 

По думите му най-важното нещо, което трябва да се направи, са инвестиции в образованието.

"Конституцията е основният договор в обществото. Аз мисля, че някъде дълбоко в цялата политическа система, която се отразява и в образованието, и в културата, и в икономиката, стои липсата на правила и законност", коментира Петков.

"Нашите критици казват "голямата промяна направихте", от Гешев на Сарафов. Но независимо какъв е моралният компас на Сарафов, всяко движение оттук нататък и всяко решение той трябва да го прави, имайки предвид, че някой ден той може да бъде разследван от независим съдия", коментира още Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

"Това, което ние разбрахме, е че координацията между ГЕРБ и ДПС е толкова сериозна, че те действат почти като една структура - това е наистина факт. Тук въпросът не е защо ние решаваме да поканим ДПС да бъде част от това мнозинство. Както ние сме в пълна координация с "Демократична България", ГЕРБ казват "ние сме в пълна координация с ДПС и това мнозинство вие не можете да си изберете дали е с единия, или с другия, защото ние работим като едно - това е реалността", обясни Петков.

Христо Иванов: Конституционното мнозинство беше потвърдено

И отбеляза, че "тук въпросът е защо и как е възможно да постигнем промяна с хората, които преди са били символ на това, срещу което сме се борили".

На въпрос дали вярва на коалиционните си партньори от ГЕРБ, Петков отговори: "Ако някой от тези партии каже, че вярва на другия, ще е лъжа. Тук въпросът е вярваме ли, че въпреки че нямаме голямо доверие помежду си, можем да постигнем някакви цели, които са общи - и тук казвам "да"

"Ентусиазиран съм за ротацията - първо за да покажем, че си държим на думата. Второ, аз виждам Мария Габриел като добър партньор с акад. Денков", каза още Петков.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2109 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2023.12.09 | 19:14

16
Само че те са престъпни организации.
С две думи

2023.12.09 | 18:34

15
тия дено щяха да чегъркат, си свалиха маските и се показаха, че са 1:1 с тия, които щяха да бъдат чегъркани. Избирателят пак излъган.

2023.12.09 | 17:57

13
Сглобкаджии Мафиоти Фашисти. Равнозначни понятия.
БСП Коста КОПЕЙКАТА ФАШИСТА

2023.12.09 | 18:00

14
КОЙ ...ФАШИСТИТЕ ОТ ПУТИНОВИЯ АААНААААЛ ЛИ ....., .... ААА ДА .....ПРАВ СИ.....ДАААА ....... БСП И КОПЕЙКАТА КОСТА ...., ПЛАШАТ БЪЛГАРИЯ С ТЕХНИЯ ПУТИН ВЕЧЕ ....., ЩЯЛ ДА НИ НАПАДА .....,МММАААЛИЙЙЙЙЙ
Обективен

2023.12.09 | 17:14

11
От доста време се вижда,че и пРостия киро и синчето бОйкикиев са на хранилка на ДПС.

2023.12.09 | 16:41

10
Канадска работа.

2023.12.09 | 16:30

8
e da bre amerikanski otpadak to e iasno tce grob i turcite sa pravitelstvoto a ti si bezpolezna kukla na konci

2023.12.09 | 16:24

5
НЕЗАБРАВЯИТЕ ПОГОВОРКАТА ЧЕ КАКВОТО ДРОБИШ ТОВА ЩЕ ЯДЕШ.

2023.12.09 | 15:03

2
ГАДНИТЕ СОРОСОИДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ ...ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини