Кирил Петков се срещна с първия зам.-председател на ЕП Отмар Карас

  • 28 ноември 2023 14:48

  • 483
  • 3
Кирил Петков се срещна с първия зам.-председател на ЕП Отмар Карас
© ПП
Слушай новината Слушай новината

Съпредседателят на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически се срещна с Отмар Карас - първи заместник-председател на Европейския парламент, за да обсъди стратегическите за България въпроси за предстоящото присъединяване на страната ни към Еврозоната и Шенген.

От трибуната на форума за сътрудничество между комитетите по европейските въпроси на националните парламенти на държавите-членки на Европейския съюз в Испания – КОСАК, Карас категорично заяви, че присъединяването на България и Румъния в Шенген и Еврозоната е наложително.

“Външната граница на Европейския съюз трябва да бъде идентична с тази на Шенген. Не трябва да има различни граници в ЕС. Ветото за Шенген върху България и Румъния не е част от решението, а част от проблема. Това трябва да се промени веднага”, заяви Отмар Карас по време на форума КОСАК. Карас бе категоричен, че това е пътят към един по-добър съюз на Стария континент. 

Кирил Петков: Не мисля, че правителството ще падне

„Процесът на присъединяване към Шенген е сложен и изисква единодушното одобрение на всички членове на Шенгенската зона. България извърши не малко усилия, за да подобри своя контрол на границите и да укрепи съдебната система, но въпреки това въпросите около присъединяването към Шенген остават все още предмет на дебати. Радвам се, че има европейски лидери, които виждат голямата картина – а именно, че това е стратегическа стъпка не само за България, но и за целия Европейски съюз“, коментира изказването Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, който е част от непрекъснатите усилия на кабинета Денков и парламентарната група на ПП-ДБ за присъединяване на България към Шенген.

Темата за разширяването на Шенген и присъединяването на България и Румъния в шенгенското пространство бе основен фокус на събитието в Испания.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически също отправи обръщение по време на форума, като заяви, че в момента не малка част от ресурсите на гранична полиция в Европа са позиционирани все още по вътрешната граница на държавите – членки, за сметка на външните граници. А статистиката на ЕС в момента показва следните данни: „Западният мигрантски маршрут представлява 13% от общия мигрантски поток. Централният мигрантски маршрут представлява 71% от мигрантите. Източният мигрантски маршрут представлява 15%, от които само 2% минават през сухопътната граница, разделяща България и Турция“, заяви Петков, цитиран от пресслужбата на ПП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
483 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Киролацията на К.у.р.о

2023.11.28 | 16:31

3
Кога на този малоумник - Киро Тъпото ще му бъде забранено да се среща с който и да било чужденец за да не ни излага с простотията си?

2023.11.28 | 16:20

2
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag
bobi

2023.11.28 | 15:07

1
ПУЯК ДО ПУЯК ,мила моя майноле!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини