Йордан Иванов от ПП-ДБ: Действията на министър Хинков са антикорупционни - не мога да повярвам, че не срещат подкрепа

  • 07 декември 2023 18:36

  • 1148
  • 7
Йордан Иванов от ПП-ДБ: Действията на министър Хинков са антикорупционни - не мога да повярвам, че не срещат подкрепа
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Това е едно напълно незаконосъобразно и неиздържано решение. Днес станахме свидетели на събрание за тежка партийна пропаганда срещу здравния министър. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Йордан Иванов, след като днес следобед комисията реши да възложи на министъра на здравеопазването Христо Хинков да отмени издадения протокол, с който освобождава от поста директора на болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров до произнасянето на всички компетентни органи.

В момента, в който министър Хинков освободи директора на "Пирогов" на база на данни за нарушения, нещата се превърнаха в политически. Те се превърнаха в политически днес, когато беше свикано едно абсурдно заседание на здравната комисия. Има прекалено много политика в този случай, защото решението на министър Хинков стъпва на експертен доклад, заяви Иванов.

Не говорим за разминаване в някакви политики, действията на министър Хинков в същността си са антикорупционни. Не мога да повярвам, че това не среща подкрепа в парламента и в ръководствата на политическите партии, подчерта депутатът от ПП-ДБ.

Здравната комисия защити шефа на "Пирогов" от уволнение до произнасянето на всички компетентни органи

Няма някакъв дълбок проблем, каза Йордан Иванов по повод думите си от по-рано днес, с които възропта срещу изказването на министъра на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, който е и съпредседател на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", от вчера, когато Василев обяви, че "ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилно е да си подаде оставката".

Считам, че трябва да бъдем единни и да подкрепяме министрите, които са занимават с антикорупционна политика. Министър Хинков прави това, отбеляза Иванов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1148 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Циганин 17. 05.76г.

2023.12.08 | 04:14

7
Че че близо 8 години у гранична полиция. Да се сблъскаш на ГКПП-Калотина, че очи в очи с най праведна кор.упция
Дойч.ева85

2023.12.08 | 04:12

5
!!! надежда дойч.ева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Новини Бг /// Снимка-Гугъл !!! Дойч.ева е чиста циганка, а не петно от кръвосмешение !!!
Циганин 17. 05.76г.

2023.12.08 | 04:13

6
По принцип сатанизма е олицетворение на злото. Мангалка със зло изражение. Само погледнете ква злокобна физиономия има дой.чева !!!
Гого

2023.12.08 | 01:17

4
Тази болница лекува цигани и мигранти без пари, после директорът им виновен.Цинизъм!!!!!!!!!

2023.12.07 | 21:14

3
Срещат съпротива - бялата мафия сплотява редиците.

2023.12.07 | 20:26

2
Прав си!!! Малоумниците подкрепят Хи..хиНИнков !!!

2023.12.07 | 19:05

1
Само като видиш муцуната на Хинков и ти е ясно какъв борец срещу корупцията ве

Добави коментар

Водещи новини