Йордан Иванов (ПП-ДБ) за Борислав Белазелков: Мощна кандидатура, която би повишила качеството на прокуратурата

  • 17 януари 2024 17:40

  • 1120
  • 5
Йордан Иванов (ПП-ДБ) за Борислав Белазелков: Мощна кандидатура, която би повишила качеството на прокуратурата
© БТВ

Ние нямаме проблем с руски паметници, а със съветски паметници. Те са пропаганден инструмент. Съветската армия не е дала жертви в България, те доведоха комунизма. Това заяви Йордан Иванов, депутат от ПП-ДБ по повод инициативата за преместване на паметника Альоша в Пловдив.

Той призова Альоша да бъде преместен там, където му е мястото – музей на Социалистическото изкуство.

По думите му ГЕРБ и кметът на Пловдив все още не са изразили ясна позиция по темата. "Убеден съм, че нашата коалиция ще вземе ясна позиция", каза още той. 

По повод приетите от парламента промени, свързани със заседанията на общинските съвети, Иванов отбеляза: Всеки един общински съвет е задължен да предава на живо. Документите да са публични, за да може гражданите да знаят как гласуват общинските им съветници. Има много кметове, които деребействат. 

ПГ на ПП-ДБ гласува номинацията на съдия Борислав Белазелков за конституционен съдия

"Промените в Конституцията не са панацея. Следва изменение на множество закони, които ще доведат до положителни промени. Аз съм радетел на еволюцията, на това, което прави животът на българите по-добър. Ако някой кмет до днес е деребействал, след промените 7 млн. българи ще бъдат по-информирани. Това наричам успех", допълни депутатът от ПП-ДБ. 

ПП-ДБ има своята кандидатура на конституционен съдия Борислав Белазелков. Ние сме готови да носим отговорност за това лице. ГЕРБ също имат свята кандидатура, Десислава Атанасова, и те да носят отговорност за нея. Такава мощна гражданска кандидатура, като Белазелков, би повишила качеството на прокуратурата, каза още Йордан Иванов. 

Йорданов отбеляза, че коалицията ПП-ДБ е взела отношение по казуса Хинков - "Пирогов". Припомняме, че здравният министър уволни директорът на лечебното заведение след одитен докад, показващ множество нарупения. 

"Ще повдигнем този разговор по време на ротацията. Не може да си министър и да не можеш да смениш един директор. Как държиш директор след като има доклад за съществени проблеми. Министър Хинков ще говори. Призовах го докато е министътр да излезе и да разкаже проблемите", обясни Иванов. 

Според него ротацията ще мине без съществени трусове. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1120 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Емо

2024.01.22 | 18:08

5
Данчо, ти на си болен бе моето момче?
Дани

2024.01.22 | 18:08

4
По-голяма глупост не бях чувала!
Иво

2024.01.18 | 11:40

3
Много сте мощни вие!
Снежко Снежев

2024.01.17 | 23:32

2
Мощна... чак до насиране... да те е.а в плашипутарника прост:)))!

2024.01.17 | 19:14

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини