Каракачанов: Политици-натегачи подарявят БТР-и на Украйна и купуват "Страйкъри" на тройна цена

  • 05 декември 2023 21:31

  • 2088
  • 9
Каракачанов: Политици-натегачи подарявят БТР-и на Украйна и купуват "Страйкъри" на тройна цена
©

Бившият министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността смята, че президентът Румен Радев правилно е наложил вето на решението за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника на Украйна.

"Полезното от това вето е, че по подобни теми се говори в обществото. Това правителство не обяснява на общество какво прави и защо го прави. Не е въпросът да си играеш на солидарност или да си изпълняваш чужди поръчки. Не е нормално да подаряваш едни машини, когато нямаш достатъчно средства и ресурси за борба с бедствия и аварии, мигрантският поток се засилва. Ще ги ремонтираш, ще им сложиш по една картечница и ще ги дариш. Не може да ставаме донор, след което да закупуваме", коментира той в "Денят ON AIR".

Гостът съобщи, че БТР-ите са били на разположение на МВР и са произведени в края на 80-те години, като вече не отговарят на изискванията за съвременната война. Могат единствено да превозват жива сила далеч от фронта, защото са много уязвими. Най-вероятно украинците ще ги продадат, смята Каракачанов.

Решено: Предоставяме безвъзмездно 100 БТР-а на Украйна

"50 от тези 100 бройки бих ги продал. Цената на въоръжението се вдигна. Могат да се вземат между 100 хил. лв. и 100 хил. евро за една бройка. С половината пари ще ремонтираш другите за охрана на границата, ще ги оборудваш за бедствия и аварии. Стават за използване на гасене в пожари високо в планината", заяви бившият министър на отбраната пред Bulgari ON AIR.

Каракачанов е против нещо, за което народът е давал пари, безотговорни български политици да го подаряват, за да си купуват индулгенция. 

"Нашите сегашни политици нямат гръбнак. Има едно неестествено натегачество, тези хора са готови да взривят всичко. Едни натегачи подаряват въоръжение, което сме плащали българските граждани, за да си правят имидж навън", изтъкна бившият военен министър.

По думите му САЩ ни продават "Страйкър"-ите на 3 пъти по-високи цени. Стар модел, който не отговаря на изискванията за бронезащита и е свален от въоръжение, отбеляза Каракачанов.

"Купуваш нещо, което не отговаря на условията за съвременна война. Купуваме стар модел за 2,5 млрд. лв. Плащаме нашите 200 бройки, плащаме подаръка, който САЩ направиха на Украйна и Полша, и остава печалба за САЩ", посочи той.

Каракачанов настоя, че счупени и развалени ракети няма, а дискусията у нас е за такива с изтекъл ресурс. 

МС одобри проект на споразумение за БТР-ите

"Трябва да се подмени горивото или дребна резервна част. Но това не пречи подобни боеприпаси да се използват. Най-вероятно крият какво дават, за да не стане ясно, че извършват престъпление", на мнение е бившият военен министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2088 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
бг

2023.12.06 | 08:28

9
ей шкембе къде са ф 16 бе
Щишш

2023.12.06 | 07:04

8
Шкембе войвода се появи.
cska

2023.12.06 | 05:26

7
И срайкарите и F16 който чакаме са морално стари модели които са леко модернизирани и нестават за реални боини деиствия.А доколкото за бтр съм против подаряването на наркоманчето

2023.12.05 | 22:48

6
Нещастник

2023.12.05 | 22:37

5
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

2023.12.05 | 22:36

4
РУСКИТЕ МАТРЬОШКИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗСКАЧАТ ЕДНА ПО ЕДНА!!! ДА ИЗГАРЯТ ЗА ПОСЛЕДНО! ВСЕ ПАК СА ИЗЯЛИ ПАРИТЕ, КАТО ТОЯ ТЪРТЕЙ!!!

2023.12.05 | 22:16

3
А не като да подариш танкове на макетата, които те наричат татарин. Нали шкембо?

2023.12.05 | 21:51

2
естествено, че крият! нали имат внедрен агент "Тагарчук" на свободна практика.

2023.12.05 | 21:50

1
ДВАМАТА АНТИАМЕРИКАНСКИ МЕКЕРЕТА С БОЙКО

Добави коментар

Водещи новини