Радан Кънев за "новото 20" на ГЕРБ за дерогацията: Партизанска злоупотреба с ключова национална тема

  • 05 декември 2023 18:53

  • 2560
  • 7
Радан Кънев за "новото 20" на ГЕРБ за дерогацията: Партизанска злоупотреба с ключова национална тема
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Партизанска злоупотреба с една ключова национална тема. Това каза евродепутатът Радан Кънев в предаването "Още от деня" по БНТ по повод намерението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПС да внесат предложение дерогацията за "Лукойл" да отпадне изцяло от 1 януари 2024 г.

За мен възможността да се освободим от руската зависимост в още един сектор е много добра, но ако български мутри и мафиоти вземат "Лукойл", това е много лошо. Тук трябва да влезе международен стратегически инвестотор, подчерта Кънев.

Делян Добрев: Внасяме искане за отпадането на дерогацията за руски петрол от 1 януари 2024 г.

Той коментира и темата за стремежа на България да бъде приета в Шенгенското пространство.

Няма никакъв проблем в България или Румъния, тук става дума за вътрешнополитически процеси в две европейски държави – Австрия и Нидерландия. За съжаление, в Нидерландия на изборите победи партията на Вилдерс, която провежда откровена антибългарска и антирумънска пропаганда. В Австрия догодина ще се проведат избори, на които засега води сестринската партия на Вилдерс – Партията на свободата. Тези партии са сестрински партии на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и на Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика. Ние сме заложници на доста бързо растящата вълна на популизъм в тези две държави, заяви Кънев.

Ние не можем да чакаме 5 или 10 години, за да се ремонтира Шенгенското пространство, както иска Австрия. Да не говорим, че и икономиката на Австрия губи от това вето, добави той.

Министър Стоянов: Предстоят дни на активни разговори за приемането на България в Шенген до края на годината

Въпросът какви дипломатически действия трябва да се предприемат, с каква острота, трябва да се обсъжда на политическо ниво в България и в Румъния, но това трябва да става изключително тихо. Европейският парламент няма повече какво да направи, но вдигането на шум и надуването на мускули от отделни политици с оглед идващите европейски избори е вредно, а не полезно за българската кауза. Аз няма да бъда участник в такъв вреден процес, подчерта евродепутатът.

Ако искаме ускорено икономическо развитие и да се възползваме максимално от дигиталната трансформация, трябва да дадем много силен сигнал към инвеститорския интерес. Това означава политическа стабилност, конституционни промени, задвижване на закона за борба с корупцията, това ознчава Шенген и еврозона. Това ще превърне страната ни в привлекателна за чуждестранните инвеститори държава, посочи Радн Кънев.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2560 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.12.05 | 22:35

7
Нещастник
stefanos

2023.12.05 | 22:00

6
Интересно, какъв е приносът на г-н Кънев за приемането ни в Шенеген, освен каузата за личната му сметка... май за последен път!

2023.12.05 | 20:45

5
Този не е ли хомосексуален?

2023.12.05 | 20:39

4
Тоя много се е изцуцулил. Май не му понасят брюкселските булумачи. А може би линее по някой жаргон!

2023.12.05 | 20:19

3
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto
БОКО

2023.12.05 | 19:40

2
СПЕР МО ЯД изяезни

2023.12.05 | 19:13

1
Абе,а някой замисли ли се какво става,ако руснаците решат не да го продават това,ами да го пишат пълна загуба и да разпродадат или даже унищожат оборудването,то си е тяхно все пак?!? Те без тея няколко стотин милиона или даже милиард ще се оправят,ами ние какво правим без рафинерия?!?

Добави коментар

Водещи новини