Делян Добрев: Внасяме искане за отпадането на дерогацията за руски петрол от 1 януари 2024 г.

  • 05 декември 2023 17:36

  • 1881
  • 6
© bulphoto (архив)

България се превърна в четвъртия най-голям клиент на руски петрол в света. Очевидно те не се продават на нашия пазар. Получаваме сигнали от еврокомисаря по финансите, затова ни насърчава да премахнем дерогацията. Българските потребители не спечелиха от нея, само режимът на Путин го направи. Това обяви депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: по време на втори за деня извънреден брифинг в Народното събрание.

„От участие на Кирил Петков в Брюксел разбираме, че той е обявил, че той е този, който спира руския петрол. Затова той вероятно би подкрепил нашата инициатива. Затова аз заедно с Бойко Борисов, Пеевски и Йордан Цонев, внасяме законопроект за отпадане на дерогацията от 1 януари 2024 г., а не от март“. Очакваме това да бъде подкрепено от Христо Иванов", заяви той.

По думите му в сряда на извънредно заседание енергийната комисия ще разгледа предложението.

Промените в дерогацията за руски петрол бяха приети на първо четене в икономическата комисия на НС

"В четвъртък ще предложа то да се гледа на две четения в пленарна зала", коментира той. 

"Ние се бяхме разбрали в края на юли месец, че ще внесем законопроект за махане на дерогацията в едномесечен срок. Лена Бориславова нанесе последните корекции и незнайно как, този 1 месец, станаха 12 месеца“, заяви Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. Той добави, че от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са заявили, че няма да подкрепят предолжения от Министерския съвет. Законопроекти, които са внесени от народни представители, те щели да ги подкрепят или не.

По думите му Христо Иванов е казал, че ще подкрепи инициативата, ако Борисов стои зад нея.

"Законопроектът на Петков за отмяна до 15 март не съдържа това, за което сме се разбрали. Там няма текстове за прекратяване на износа от 1 януари. Позицията на ПП се втърдява и се надявам в сряда и четвъртък да подкрепят нашето предложение. Опасявам се, че "Лукойл" планират да избягат, защото историята с износа в открито море се разплита", посочи Добрев. И допълни, че е озадачен, че Денков "пази една руска компания", посочи Добрев. 

По-рано днес ГЕРБ-СДС обяви бойкот на заседанията в Народното събрание. На брифинг депутати от партията коментираха, че партията ще участва само в заседанията за конституционните промени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1881 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.12.05 | 20:19

6
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto
Герберастки тъпанар!

2023.12.05 | 19:36

5
И миризлив хасковски дрисльо!

2023.12.05 | 19:19

4
Браво Деляне
Ха Хаха

2023.12.05 | 18:58

3
Пеевски искал Лукойл!!!
Магнитски

2023.12.05 | 18:37

2
Ибах мамата на путин даже в България ахахахаха.

2023.12.05 | 17:49

1
Тъпанар.

Добави коментар

Водещи новини