Денков за критиките на Пеевски: Не смятам да отговарям на всички глупости от публичното пространство

  • 01 декември 2023 08:55

  • 1080
  • 21
© БТВ

Не смятам, че трябва да отговарям на всички глупости, които се говорят в  публичното пространство. Това заяви премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С в отговор на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, който вчера заяви "не може сам да се защити, батковците му Петков и Василев го пазят". 

Относно избора на подуправител на НЗОК, Денков посочи: Не позволяваме да бъдат назначени на ключови места хора, които имат проблеми. Този човек има проблеми. Аз лично съм виждал сигнал от ДАНС към прокуратурата за това, че той е лобирал по начин, който изисква проверка от прокуратурата. 

По думите му назначаването на Мавров на позиция, която е свързана с разпределянето на над 8 млрд. лв. годишно е проблем.

"ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с знаят това. Наредил съм този доклад да бъде изпратен до Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети", допълни премиерът. 

Пеевски: Денков не може сам да се защити, батковците му Петков и Василев го пазят

Второ, договорките с  ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в винаги са едни и същи. Хората, които се назначават да бъдат приемливи и от двете страни. Вчера ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с със съдействието на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" избраха този човек. Защо е важно това – не само заради конкретните възможности за злоупотреби в НЗОК, които трябва да предотвратим, а и заради това, че беше демонстриран един начин за вземане на решения, който може да бъде изключително опасен, дори фатален за развитието на България, ако той бъде приложен при гласуването на Конституцията и избора на състав на Антикорупционната комисия и регулаторите, отбеляза още акад. Денков.

От две седмици от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в бави приемането на правилата за избор на състав на Антикорупционната комисия. Или ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще се върне обратно по пътя, по който тръгнахме с подготовката на законите и изпълнението на управленската програма, или ние през последните две седмици сме се отклонили в грешна посока. Това е залогът, категоричен бе премиерът Денков. 

Вчера говорихме с ръководителите на ПП-ДБ, че ние трябва да се върнем обратно в правилната посока. Ако това не стане, това правителство няма смисъл. Нека да повторя отново - правителство има, защото има парламент, разбира се, но и обратното е вярно - този парламент го има, защото има правителство, което бута нещата в правилната посока координирано с парламента, допълни Денков.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1080 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
съни

2023.12.01 | 13:38

21
браво на Денков тоя грозник си изпразнил джобовете и се чуди кой да обвини.

2023.12.01 | 13:15

20
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto
Niki2

2023.12.01 | 10:15

19
Абсолютно нищо няма да направят конкретно , празни приказки и обещания,губене на време!

2023.12.01 | 10:10

18
НЕ СМЯТАМ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСИЧКИ ГЛУПОСТИ НА БОЙКО ТУЛУПА

2023.12.01 | 10:03

17
Браво на премиерът Денков! Да го духат мутрите от възраждане-герп

2023.12.01 | 10:03

16
ГОВНЯЖДАНЕ-ГЕРБ Е ЕДНО И СЪЩО

2023.12.01 | 10:02

15
ta znaci da razbirame tce pravitelstvoto na osraniat plah e podkrepeno ot glupci koito govoriat gluposti viarno e
Хаха

2023.12.01 | 09:54

14
Нямаш отговор защото си един долен дърт козел незабавно оставка долни кекемяни незабавна оставка

2023.12.01 | 09:29

13
Прав е Денков тоя шишко е изгладнял

2023.12.01 | 09:28

12
denkov ti si nai marliviat ministar precedatel koito e imala darjavata ni sram i pozor

Добави коментар

Водещи новини