Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел открха новата сграда на Института GATE

  • 05 декември 2023 10:01

  • 870
  • 1
© Novini.bg

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел откриват новата сграда на Института GATE.

Габриел заяви, че е много важно да се дава прерспектива да се утвърждават младите и жените в науката. Тя поздрави  GATE за сътрудничеството им с Швеция. "Днешното събитие ни приканва да се отворим за иновации. С радост отелязвам партньорството на водещи български университети и българските институции", каза още тя.

Премиерът Денков заяви, че се зарежда с много положителна енергия. "България дали не е много малка държава, за да поддържа фундаментана наука?! Това беше една мечта, която не знаехме дали ще се реализира. Спомням си, че когато правихме първата копка преди 4-5 години, че в България има световни центрове за наука и те трябва да бъдат видими не само в чужбина, но и в България. Този център е забележителен. Той е на европейско и на световно ниво и се бори да направи открития в сферата а изкуствения интелект",заяви той.

Премиерът Денков ще открие новата сграда на Института GATE

Последвайте канала на

Калина Христова
870 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.05 | 13:14

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини