Бюджет 2024 влиза в пленарна зала

  • 28 ноември 2023 21:08

  • 879
  • 3
Бюджет 2024 влиза в пленарна зала
© Булфото

Депутатите да обсъдят на първо четене в петък законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 г. и законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за догодина, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Днес Комисията по бюджет и финанси в парламента не прие на първо четене законопроекта за бюджета на НЗОК за следващата година. По-рано днес и здравната комисия не одобри проектозакона.  Законопроектът за бюджета на ДОО за 2024 г. получи подкрепа от бюджетната комисия и от Комисията по труда и социалната политика в парламента.

Социална комисия прие законопроекта за бюджета на ДОО

Утре се предвижда депутатите да започнат работа с промени в постоянни комисии. В дневния ред е и първото четене на изменения в Закона за филмовата индустрия, в Закона за отбраната и въоръжените сили и в Закона за закрила на детето.  

Предвижда се парламентът да обсъди на второ четене промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация и в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.

В проектопрограмата е и ратификация на Конвенцията за Международната организация за морските средства за навигация, както и първото четене на изменения в Закона за висшето образование.

В четвъртък от 11:00 часа е предвиден парламентарен контрол, а в петък от 9:00 часа - блицконтрол, в който, според правилника на НС, трябва да участват премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
879 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.28 | 22:56

3
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

2023.11.28 | 21:41

2
пе де ра с тия та е болест! леля асеня смъ рди!

2023.11.28 | 21:41

1
пе де ра с тия та е болест! леля асеня смъ рди!

Добави коментар

Водещи новини