Венко Сабрутев: Радев говори за бюджет? Финансовият му министър говореше за фалит на държавата

  • 28 ноември 2023 18:10

  • 1248
  • 9
Венко Сабрутев: Радев говори за бюджет? Финансовият му министър говореше за фалит на държавата
© БТВ

Всеки път, когато президентът заговори за бюджет, трябва да си припомним, че неговият финансов министър говореше за свърхдефицит и фалит на държавата. Държавният бюджет означава политики. Ако той наложи вето на този бюджет, това означава, че тръгва срещу хората, започва война срещу тях, защото в бюджета има редица повишения на доходите. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Венко Сабрутев по повод критиките на държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на към проектобюджета на министъра на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на за 2024 г.

Ако мога да определя с една дума този бюджет, това е бюджет на повишаване на качеството на живот на българските граждани. В него има доста повече пари за здравеопазване, за образование, за общините. Този бюджет връща равномерното разпределение на средства там, където са хората, в бюджета няма партийно разпределение, заяви Сабрутев.

Той определи като лъжа думите на президента, че в Бюджет 2024 се планира продажба на държавни земи.

НС прие на първо четене бюджет 2024, Асен Василев: С този бюджет искаме България да се придвижи напред по доходи, няма да се продава държавна земя

По думите му не може да се казва, че няма реформа в здравеопазването, при положение, че кабинетът предвижда няколко милиарда повече за сектора.

С този бюджет, отивайки при личния си лекар, вече не може да чуете репликата, че няма направление за специалист. Досега системата беше недофинансиарна, сега вече е финансирана. Преди възможностите на системата се изчерпаваха преди да изтече месеца. Това вече не може да се случи, посочи депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Има смяна на фокуса от болнична в доболнична помощ, защото трябва да работим на ниво превенция. Трябва да работим за такова здравеопазване, което да превентира, за да не се разболяваме, добави той.

Според Венко Сабрутев обвиненията към управляващите за списъка с проекти, които общините имат право да подадат за финансиране от Бюджет 2024, са безпочвени.

Министерството на финансите прави реформа. Това е ключова реформа за повишаване на капиталовите разходи. Това са пари, за да може да се повиши качеството на живот на хората. Това са пари за инфраструктура, за ВиК системи и т.н. На всеки три месеца списъкът с проекти ще може да се актуализира. Тази програма означава равнопоставеност на всички кметове, каза още Сабрутев.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1248 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2023.11.28 | 22:59

9
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

2023.11.28 | 22:00

8
изключително долна гнусна персона
Анонимен

2023.11.28 | 21:02

7
Радев е куха кремълска лейка.

2023.11.28 | 19:25

6
Най-добре си беше по времето на комунизма! Дано се върнат братушките и БКП!
Кривогледия селяк

2023.11.28 | 19:13

5
пак ли се появи

2023.11.28 | 19:08

4
ibrik4iata venko sabrutev
Наблюдател

2023.11.28 | 18:45

3
Палячо.... Чудите се, на кой да прехвърли те топката.... Все някой друг ви е виновен.
Наблюдател

2023.11.28 | 18:45

2
Палячо.... Чудите се, на кой да прехвърли те топката.... Все някой друг ви е виновен.
Наблюдател

2023.11.28 | 18:45

1
Палячо.... Чудите се, на кой да прехвърли те топката.... Все някой друг ви е виновен.

Добави коментар

Водещи новини