Кристина Петкова от ПП-ДБ: Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС

  • 20 ноември 2023 18:53

  • 2448
  • 16
Кристина Петкова от ПП-ДБ: Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните трябва да подаде оставка. Цялата организация по опазване на обществения ред и сигурността беше на МВР. Продължаваме да настояваме за неговата оставка, както и да бъде проведено адекватно разследване дали и от кои полицейски служители е било приложено полицейско насилие. В тази връзка ще предложим създаването на анкетна комисия и изслушване на вътрешния министър в парламента. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Кристина Петкова по повод случилото се на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз, проведен в София на 16 ноември, където се стигна до ескалация на напрежението и сблъсъци между протестиращи и полиция, при което имаше десетки пострадали.

По думите ѝ, след всичко случило се, няма как оставката на Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните да не бъде искана.

В отговор на въпрос за изразената от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с подкрепа за вътрешния министър, Петкова заяви: "Стана ясно чий министър е – на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Ако им е толкова важен този министър, да кажат за какво им е толкова важен. Но ние не можем да останем безучастни и да не потърсим отговорност".

Тя отрече обвиненията на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, че искат оставката заради отказ на Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните да работи за ПП-ДБ на местните избори.

Ние искаме оставката заради начина, по който беше допуснато да се пролее невинна кръв. Моята позиция е, че неговата администрация не се справи в четвъртък. Смущава ме бездействието на вътрешния министър. Непосредственото ми желание е да разбера каква е била организацията на МВР за четвъртък, защо и как се стигна дотук, защо в сряда и казва, че няма данни за очаквани ексцесии по време на протеста и след това ставаме свидетели на тези кървави сцени. Това е нещото, на които би трябвало да търсим отговор, посочи депутатът от ПП-ДБ.

Рибарски: Ако Калин Стоянов носеше политическа отговорност към ПП-ДБ, щеше да подаде оставка

Всичко, което се случи в четвъртък, е срамно петно в държавата ни. Резултатът е един – станахме за смях, подчерта тя.

Кристина Петкова коментира и предстоящето изслушването в парламента на председателя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Всички като граждани, видяхме едно хаотично прехвърляне на отговорността за мача с Унгария в четвъртък. По думите ѝ не е имало основание да се стига до затваряне на стадиона и преместване на мача. Обществеността трябва да разбере чия е била идеята мачът да се играе пред затворени трибуни и мястото на мача да бъде променено в последния момент. Ще призова президента на БФС да се яви в сряда на комисия. Той трябва да поеме своята отговорност за действията си. Крайно време е футболът и спортът ни да започват да вървят нагоре, каза още Петкова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2448 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Иванова

2023.11.26 | 19:31

16
Демократична България се държат неадекватно според мен. По-точно се държат адекватно само спрямо това какво е модерно. Ако е модерно да се ръсят обиди срещу Русия това правят. Ако е модерно нещо друго, него налагат.
Невена

2023.11.22 | 09:36

15
Той затова проговори, когато Киро тъпото се опита да му дава наклони
Иии такаа

2023.11.21 | 11:51

14
Фалш и демагогия.Изход!Петков и Промяната чупат клопката,минават в опозиция...Догодина без дб-номер едно Точка..
stefanos

2023.11.21 | 01:36

13
ПУ ПУ до ри от собствените си винистри се отказвате! Айде обратно в Харвард, да оправите и щатите!

2023.11.21 | 01:02

12
ПРАВИ СИ КАВАЛИТЕ И МАЛЧИ
my

2023.11.21 | 00:42

11
тази пръдня взе да се изживява като специалистка,по всичко,особено по смученето
Баце

2023.11.20 | 22:48

10
Коя е тая сперма, миба кибсе у задния дрор???
Искащ

2023.11.20 | 22:02

9
Искам аз лично да ѝ товаря прането на тая в пералнята и да избирам програмата
оставка и да сменят и

2023.11.20 | 21:13

7
шефа на полицейската академия - явно не ги обучават правилно там
Сменяй си парперса

2023.11.20 | 21:39

8
че много миришеш!
Цветан Иванов Гергов

2023.11.20 | 20:59

6
Може да сте умни и красиви ама сте тотални наивници. Намерети си съветници завършили магнаурската школа да ви подсказват за какво иде реч. Не е трудно.

Добави коментар

Водещи новини