Кристина Петкова от ПП-ДБ: Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС

  • 20 ноември 2023 18:53

  • 2449
  • 16
Кристина Петкова от ПП-ДБ: Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните трябва да подаде оставка. Цялата организация по опазване на обществения ред и сигурността беше на МВР. Продължаваме да настояваме за неговата оставка, както и да бъде проведено адекватно разследване дали и от кои полицейски служители е било приложено полицейско насилие. В тази връзка ще предложим създаването на анкетна комисия и изслушване на вътрешния министър в парламента. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Кристина Петкова по повод случилото се на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз, проведен в София на 16 ноември, където се стигна до ескалация на напрежението и сблъсъци между протестиращи и полиция, при което имаше десетки пострадали.

По думите ѝ, след всичко случило се, няма как оставката на Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните да не бъде искана.

В отговор на въпрос за изразената от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с подкрепа за вътрешния министър, Петкова заяви: "Стана ясно чий министър е – на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Ако им е толкова важен този министър, да кажат за какво им е толкова важен. Но ние не можем да останем безучастни и да не потърсим отговорност".

Тя отрече обвиненията на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, че искат оставката заради отказ на Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните да работи за ПП-ДБ на местните избори.

Ние искаме оставката заради начина, по който беше допуснато да се пролее невинна кръв. Моята позиция е, че неговата администрация не се справи в четвъртък. Смущава ме бездействието на вътрешния министър. Непосредственото ми желание е да разбера каква е била организацията на МВР за четвъртък, защо и как се стигна дотук, защо в сряда и казва, че няма данни за очаквани ексцесии по време на протеста и след това ставаме свидетели на тези кървави сцени. Това е нещото, на които би трябвало да търсим отговор, посочи депутатът от ПП-ДБ.

Рибарски: Ако Калин Стоянов носеше политическа отговорност към ПП-ДБ, щеше да подаде оставка

Всичко, което се случи в четвъртък, е срамно петно в държавата ни. Резултатът е един – станахме за смях, подчерта тя.

Кристина Петкова коментира и предстоящето изслушването в парламента на председателя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Всички като граждани, видяхме едно хаотично прехвърляне на отговорността за мача с Унгария в четвъртък. По думите ѝ не е имало основание да се стига до затваряне на стадиона и преместване на мача. Обществеността трябва да разбере чия е била идеята мачът да се играе пред затворени трибуни и мястото на мача да бъде променено в последния момент. Ще призова президента на БФС да се яви в сряда на комисия. Той трябва да поеме своята отговорност за действията си. Крайно време е футболът и спортът ни да започват да вървят нагоре, каза още Петкова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2449 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Политичка истеричка баш разбирач

2023.11.20 | 19:04

1
Кристина Петкова от ПП-ДБ: Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС ТИ ПЪК ОТ КЪДЕ СЕ ПРЪКНА? марш да плетеш чорапи, че зимата настъпва!

2023.11.20 | 19:13

2
За какъв уй го държи тогава акд Денков.
Анонимен

2023.11.20 | 19:43

3
Синьо бела шкода с дама и господин чоже да приложат метода на причинно следствената връзка за сивата икономикя в джоба му?
анонисимус

2023.11.20 | 20:18

4
Тая мадама е също от тия случайно попадналите в политиката дето ще решават съдбата на цялата държава.
Цветан Иванов Гергов

2023.11.20 | 20:57

5
А добрутро. Светна ли ви лампата. Ама май късно. Нема да стане така както си го мислите. Не ставате за тая джунгла докато си мислите че всичко се яде.
Цветан Иванов Гергов

2023.11.20 | 20:59

6
Може да сте умни и красиви ама сте тотални наивници. Намерети си съветници завършили магнаурската школа да ви подсказват за какво иде реч. Не е трудно.
оставка и да сменят и

2023.11.20 | 21:13

7
шефа на полицейската академия - явно не ги обучават правилно там
Сменяй си парперса

2023.11.20 | 21:39

8
че много миришеш!
Искащ

2023.11.20 | 22:02

9
Искам аз лично да ѝ товаря прането на тая в пералнята и да избирам програмата
Баце

2023.11.20 | 22:48

10
Коя е тая сперма, миба кибсе у задния дрор???
my

2023.11.21 | 00:42

11
тази пръдня взе да се изживява като специалистка,по всичко,особено по смученето

2023.11.21 | 01:02

12
ПРАВИ СИ КАВАЛИТЕ И МАЛЧИ

Добави коментар

Водещи новини