Калин Стоянов разкри на кой филм е бил снощи и обяви: Ако подам оставка, ще предам всички, които вчера бяха на терен

  • 17 ноември 2023 14:03

  • 7087
  • 20
©
Слушай новината Слушай новината

Учудвам се на искането ми за оставка, защото снощи хиляди служители си свършиха работата. Ако аз подам оставка, това означава да ги предам. Не смятам, че министърът на вътрешните работи трябва да е изкупителна жертва за несгодите на българския футбол в последните години. Заставам зад всички служители на МВР, които с риск за живота си защитиха гражданите и имуществото им. Осъждаме онези служители на МВР, които превишиха правата си. Разпоредил съм незабавна проверка на техните действия. Извинявам се онези хора, които протестираха мирно и пострадаха. Поздравявам полицаите, които помагаха на пострадали граждани.

Това заяви на брифинг министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, които коментира снощния протест на футболните фенове и поисканата му днес оставка от ПП-ДБ.  

ПП-ДБ поиска оставките на Борислав Михайлов и вътрешния министър Калин Стоянов

"Бяхме подготвени за всякакви ситуации. Казах, че не очаквам провакции, за да не всявам паника в обществото. Протестът започна мирно, провокаторите се появиха по-късно. Не съм бил на място, защото аз съм член на политическото ръководство на МВР. През цялото време държах връзка с колегите, които бяха на място. На каква прожекция съм бил? МВР е консултант на филм за телефонните измами. Това е много важен проблем. Не съм бил на кръчма или дискотека. Бил съм на филм, който ще се бори с един огромен проблем в българското общество. Не мисля, че това е смешно. Този филм максимално бързо трябва да бъде по екраните на всички телевизии. Пак повтарям, че през цялото време съм бил във връзка с главния секретар на МВР и началника на СДВР", обяви Стоянов.  

Денков уволни зам.-министър в МВР и обяви: По време на безредиците Калин Стоянов е бил на кино

"Няма абсолютно никакво напрежение между мен и премиера Денков. Ако аз подам оставка, това означава, че предавам всички служители, които бяха на терен", категоричен бе той. 

"Ако вчера МВР не бе противодействало реципрочно на това, което се случи, днес щяхте да питате - защо не се взеха мерки да се защитят гражданите. В заведението бе нахлуто, защото там се криеха провокатори. Ако МВР не си бе свършило работата, можеше да има жертви, а днес чета за превишаване на полицейските действия, Ние отговорихме реципрочно. Имаше опасност за мирните граждани, за имуществото им. Действията ни са с цел да не се стига до безредици и недай си боже жертви", заяви министър Стоянов. 

СДВР за протеста: Целият град щеше да пламне, имахме информация за коктейли "Молотов"

"Повечето задържани са с криминални прояви за футболно хулиганство, за шофиране в нетрезво състояние и други. Влязохме в заведението и задържахме един от хората, които подпалиха буса. Реакцията ни беше мигновена. Искахме да опазим реда в столицата. Ние не сме предизвикали с нищо тази агресия. Полицаите бяха със свалени каски. Нямаше как да обявим пред цялата общественост, че очакваме провокации, защото това щеше да доведе до събиране на още по-голяма тълпа от криминални елементи. Самите вие вчера казвахте, че не сте виждали такова нещо през годините", обяви от своя страна директорът на СДВР Любомир Николов.  

"Относно въпросите ви за сливането на двете агитки - има заявен протест, който по надлежен ред е входиран в Столизна община с нужното заявление. Това заявление от Ивайло Владков Грозев. В това заявление никъде не се споменава за Левски, ЦСКА, Локомотив, Ботев, Черно море и тн. Това е протест срещу ръководството на БФС. В такива протести участват хора с най-различни каузи. И днес има заявен протест пред сградата на БФС, но мисля, че няма да се реализира. Вчера те постигнаха своето - нагнетиха напрежението", добави шефът на СДВР. 

СДВР потвърди: БФС е поискал от УЕФА мач без публика

"Лицето Борислав Михайлов не е задържано към този момент от служители на СДВР", разкри Любомир Николов. 

"В социалните мрежи се появи клипче, за което се твърди, че показва полицейско насилие. Това клипче обаче не е цялото и липсва началото, в което се вижда как тези хора палят кофи за боклука, мятат камъни и павета и застрашават живота на граждани и полицаи. Още веднъж благодаря на всички колеги, които бяха на терен", завърши министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7087 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2023.11.17 | 17:25

20
тоя ли беше заплашвал прокypорите по случая с едни много милиони, гепени от магисралата хемус?
вгз

2023.11.17 | 16:27

18
Другият път иди служебно в бардак, под прикритие .
Иван

2023.11.17 | 16:09

17
Всички от кол и въже Ти си ги предал като не си бил с тях когато се биеха
Ганчо

2023.11.17 | 15:51

16
И тоя е наглец като Боби
нехранимайковец и слуга на бб и доган

2023.11.17 | 15:19

15
Правилно ,ако подадеш оставка ще предадеш на правосъдието разбойниците и бандитите и мародерите на бб и доган , за това трябва да те изритат с шутове от това мвр
нехранимайковец и слуга на бб и доган

2023.11.17 | 15:19

14
Правилно ,ако подадеш оставка ще предадеш на правосъдието разбойниците и бандитите и мародерите на бб и доган , за това трябва да те изритат с шутове от това мвр
Майтапчи Йовов

2023.11.17 | 15:15

13
Стоянов, я сега се покажете като истински мъже и накарайте онези кратунари, които арестувахте за нарушаване на обществения ред вчвера вечерта да платят от джобовете си погромите, които аверите им направиха! Ама едва ли ще ви стиска?!?
Георги Илиев Митев

2023.11.17 | 15:03

12
Вулгарен и циничен . Типично фуражково мислене на човек за който " боя от Рая е произлезли " .

2023.11.17 | 14:45

11
Наглец

Добави коментар

Водещи новини