Васил Терзиев за нощта на ужасите в София: Гледката беше травмираща

  • 17 ноември 2023 14:51

  • 1403
  • 3
Васил Терзиев за нощта на ужасите в София: Гледката беше травмираща
©
Слушай новината Слушай новината

"Снощи бях пряк свидетел на това, което се случи в центъра на София по време на заявения като мирен протест. Гледката беше травмираща" - това заяви новоизбраният кмет на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите.

"Най-грозното е колко много хора бяха ранени. Даже след края на протеста срещах из улиците граждани, които бяха пострадали. Това, което трудно ще заличим, е неприятното усещане от проявената агресия. От това, че протестът остана мирен само на хартия и пострадаха хора.

Искам да уточня, че при съгласуването на протеста с мен, нито една от отговорните институции не даде знак, че се очакват провокации и проблеми. А само при такива сигнали, информации и очаквания от органите на реда, кметът може да не съгласува събитието. Законът е ясен – отговорността е на организаторите и на МВР.

Окървавеният протест на футболни фенове и исканите оставки в кабинета

Болеше ме и като гражданин, и като кмет на София да виждам как всичко около нас се разрушава, опожарява и чупи умишлено.

Още снощи наредих районът да бъде напълно възстановен. Аварийните екипи на Столичната община бяха на терен цяла нощ, а служителите им не се прибраха при семействата си, за да се погрижат за възстановяване на щетите.

Над 80 елемента от градската инфраструктура са с установени щети след вчерашните събития - счупени или изгорени колчета, контейнери и кошчета, кашпи, стоянки за велосипеди.

Опожарен е и автомобил на Общинската полиция. Столичната община ще поиска от организатора на протеста да възстанови щетите по публичната инфраструктура.

Всеки протест е част от демократичния процес на изразяване на мнение. Участвал съм в протести на демократичната общност, на които хората не се страхуваха да идват с децата си, с домашни любимци, с велосипеди. А след нас дори цветята в алеите оставяхме непокътнати.

Въпрос на гражданска съвест и отговорност е да пазим София, за чието облагородяване плащаме всички", написа Терзиев в личния си фейсбук профил.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1403 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
белгийски, либерален транс джендър

2023.11.17 | 16:29

3
Свиквай ,пич- иде гей парад .
Хм...

2023.11.17 | 15:33

2
Малко ги бие полицията и все тя виновна за разбесувалите се подобия на хора !

2023.11.17 | 15:08

1
Активно мероприютие за да ограничат занапред правата ни да п.отестират заради тия лумпени. Агитките от десетшлетия ги ползват за поръчки

Добави коментар

Водещи новини