Какво ще бъде разпределението в "сглобката" след ротацията на премиерите

  • 16 ноември 2023 10:00

  • 598
  • 1
Какво ще бъде разпределението в "сглобката" след ротацията на премиерите
©
Слушай новината Слушай новината

„Струва ми се, че ГЕРБ и ДПС не са забелязали, че кампанията за местните избори приключи и продължават да нагнетяват напрежение, което създава предпоставки за криза. Такава тема е дерогацията (която позволява на България да продължи да използва руски петрол за производство на горива – бел. ред.). Безспорно тя трябва да падне, но трябва да обяснят защо трябва да падне в толкова кратки срокове заради огромните рискове, които такова бързо отпадане ще предизвика“, коментира в „Тази сутрин“ политологът Ружа Смилова.

„Един от залозите на местните избори беше да се премерят силите. Това е основанието да се променят балансите в кабинета след ротацията. Част от партньорите не са доволни. Една от основните цели на атаките е настоящия финансов министър да не остане след ротацията на кабинета. Това е очевиден залог на ГЕРБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с“, допълни тя.

„Кампанията за местните избори приключи, но след нея започва друга кампания, която продължава до ротацията. Въпросът в коалицията е кой ще надделява в следващите няколко месеца. Едната тема е дерогацията, бюджетът и конституционните промени. Вътрешните баланси са от голямо значение, тъй като през февруари ще се обсъжда новия кабинет. Именно през тези месеци има подготвителна кампания кой ще е в по-добра позиция при съставянето на новия кабинет. Той наистина ще е нов. Ще бъде с оставка на Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, такава е конституционната процедура. Голяма част от министрите могат да запазят местата си в следващия кабинет, но въпросът е кой ще е в по-силна преговорна позиция“, добави социологът от „Тренд“ Димитър Ганев.

Томислав Дончев: Асен Василев ще е министър завинаги, защото никой няма да иска да е финансов министър след него

„Предизборната кампания е към избирателите. Сега се обръщат един към друг със заплаха - „ако не ни слушате, ще ви набием“. Има клатене на лодката, за да завоюват едни или други властови позиции. ГЕРБ и ДПС не са удовлетворени от „сглобката“, която ги изолира от властта. Неестествено е първата сила ГЕРБ да не участва във властта и да я джироса на втората сила. Ясно е, че се цели преразпределение“, посочи социологът Кольо Колев от „Медиана“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
598 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.16 | 11:30

1
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини