Панев: Бях изненадан от твърденията за натиск от Икономическа полиция върху протестиращи

  • 04 октомври 2023 08:41

  • 1606
  • 6
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

По механизъм за капацитет трудно ще преговаряме с ЕК. За вътрешния пазар въглищните ТЕЦ-ове не са даже необходими за едно денонощие. Тва коментира Владислав Панев от „Продължаваме промяната”-„Демократична България” в ефира на Нова телевизия.

„И в момента обществото не плаща за нещо скъпо, но нерентабилно. Пазарните условия в момента работят”, смята той.

 „Може да се измисли начин „Марица изток 2”, държавният ТЕЦ, да бъде в режим на студен резерв, както беше навремето, но това ще го платят потребителите. В споразумението, подписано във вторник, има добри текстове. Особено 3 и 4 т., които касаят участието на работещите в ТЕЦ-овете в изработването на енергийна стратегия”, каза той.

Той е категоричен: „Проблеми със снабдяването на електроенергия няма да има. Ще плащаме за капацитета на „Марица Изток 2”. За по-чист въздух – тук трябва сериозна намеса на екологичното министерство.”

"Одитът на въглеродните емисии от Бобов дол, Гълъбово и Димитровград показва, че това са едва ли не най-чистите ТЕЦ-ове в Европа. С десетки проценти по-малко емисии, според изчисленията, те изразходват, а всички жители на градовете знаят за какво става въпрос”, посочи той.

„Бях изненадан от твърденията за натиск върху протестиращите от Икономическа полиция”, сподели той.

На въпрос Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на с кого коментира къде и кога да присъства, както и какво да коментира, той заяви: Той е част от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, в тази си роля той присъства. Очевидно е доста активен в последно време.”

Владислав Панев: Протестиращите искат да спрем колелото да се върти

Той сподели, че е важно, че вече е започнал диалог между протестиращите и управляващите.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1606 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.10.04 | 11:16

6
ОСТАВКА!!!
Майтапчи Йово

2023.10.04 | 10:57

5
Тикво, а това, че "жезълът" на Свинята е в дирника ти... не те ли изненадва, помияр нещастен?!?

2023.10.04 | 10:28

4
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

2023.10.04 | 09:50

3
Атомна централа - зелена енергия. Това е решението. Взимаме заем 15 млрд лв и се решава проблема.

2023.10.04 | 09:02

1
А защо беше изненадан, ние не се изненадахме, защото знаем как работи държавата, значи ти изобщо не си наясно за кво иде реч и няма кво да коментираш.

2023.10.04 | 09:11

2
Точно така, всички протести така ги смилат.

Добави коментар

Водещи новини