Денков след срещата с протестиращите миньори и енергетици: Постигнахме споразумение

  • 03 октомври 2023 18:24

  • 4807
  • 21
© Булфото

Имаме крайно споразумение между протестиращите енергетици и миньори и правителството. Това обяви премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С след срещата с протестиращите в Народното събрание.

Рестартирахме процеса, който прекъсна на 30 септември, когато бяхме готови да обсъждаме споразумение, но тогава това не се случи. Започнаха протестите, бяха формулирани шест точки от протестиращите и днес започнахме с тях. Имаме крайно споразумение, което беше подписано от основните участници в тази дискусия, преговори, както искате го наричайте. Важното е, че това е началото на доста по-подробно обсъждане. Подписите стоят под седем точки. Първите две са написани по-експертно, защото утре тези седем точки ще бъдат внесени в Народното събрание и ще бъдат гласувани като решение на парламента. За да е ясно, че ангажиментът не е само на правителството, но също така и на партиите, които подкрепят това правителство, заяви Денков.

Той подчерта, че държавата няма да затваря централи: "Първите две точки означават, че държавата няма да затваря административно никакви централи, които са на въглища, като електрически централи. Тези централи независимо дали са държавни или частни имат свободата да работят свободно и пазарът ще реши дали ще останат".

Министърът-председателят обясни, че, за да започнат преговорите с Европейската комисия, е трябвало териториалните планове да бъдат внесени в Комисията. Парите са отделени за България и ако не ги поискаме, те ще бъдат преразпределени на други държави членки, подчерта Денков.

Част от организациите казаха, че спират протестите. Една от организациите каза, че  ще прочете подробно споразумението, ще го обсъди с протестиращите и тогава ще даде отговор, поясни премиерът.

Има разнобой между различните участници, които протестират. Трудно е да се постигне съгласие и между различните участници от протестиращите, добави той.

Правителството води тежки преговори по споразумението с миньорите, Денков заговори за оставка

Депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и бивш министър на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на добави, че на практика и шестте искания на протестиращите удовлетворени. Успяхме да стигнем до консенсус, каза тя.

Това, което е най-важно, е, че намерихме решение. В некоалицията се оказа, че сме сериозни партньори, защото в трудни моменти може да разчитаме един на друг, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава Атанасова след края на срещата между премиера Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, министри и депутати с представители на синдикатите и протестиращи миньори и енергетици. 

Във връзка с обсъжданията по време на разговорите Атанасова каза, че Народното събрание би могло чрез декларация да препотвърди подписаното на срещата по-рано днес споразумение.

Депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на прогнозира, че протестите ще спрат. Мисията на политиците е хората да са доволни. Не исках панаири, затова бях против излъчване на живо на срещата, допълни той.

Съпредседателят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически коментира, че премиерът е показал лидерство. Той наистина се грижи за хората, мисли най-доброто за протестиращите. Много съм щастлив, че стигнахме до този краен резултат, това правителство работи само с цел да има по-добър живот и доходи за хората, можем да го постигнем. Не се изпуснаха големите средства по териториалния план и ще започне да се допълва след като отвори се диалогът. ИТН и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" бяха деструктивни, искаха оставка на правителството и твърдяха, че няма решения, заяви Петков.

Управляващите лъжат по навик, каза председателят на ПГ на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.. Във втора точка е записано, че Министерски съвет се ангажира да води преговори с Европейската комисия, а не, че ще запазят енергийните мощности. КНСБ и част от частниците в сектора рязко смениха посоката на говорене и подписаха, "Мариците" не го направиха. Магистрала "Тракия" остава блокирана, "Хаинбоаз" и "Струма" вероятно ще бъдат пуснати. Протестиращите ги очакват уволнения и загуба на работни места. Денков се държеше като секретарка на Пеевски", подчерта Йорданов. 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4807 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар

2023.10.06 | 19:07

21
AMERIKANSKI MAIMUNI

2023.10.03 | 23:40

20
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ---->> min.lc/medbg

2023.10.03 | 22:48

19
Вземете няколко реактора за козлодуй и решете проблема с тази енергетика вече

2023.10.03 | 22:46

18
Демонстрирахте ли ЛАЙНЯНАТА сила на САЩ НАТО ГЕРМАНИЯ пред портите на РУСИЯ. ОСРАХТЕ ЗЕМЯТА В ИЗТОЧНА ЕВРОПА. ТОВА НАПРАЕИХТЕ, А СЕГА ЩЕ ГО ЯДЕТЕ ОСРАНОТО. КОЙТО НОЖ ВАДИ ОТ НОЖ УМИРА!

2023.10.03 | 18:40

2
Бенза 5 лв. Скоро.

2023.10.03 | 22:40

17
И кфо?

2023.10.03 | 20:09

12
5 евро, тока 1 евро
баба гицка

2023.10.03 | 21:42

16
КОЙ още не е разбрал, че пп са лъжци - КОЙ още би гласувал за тях

2023.10.03 | 20:36

14
БГ е територия Управлявана от ИЗРОДИ!

2023.10.03 | 20:38

15
И академици-Сополи

2023.10.03 | 20:34

13
Глупаците са повярвали на лъжите им

2023.10.03 | 20:04

11
Този народ не си знае силата.
пт

2023.10.03 | 18:34

1
Ако не затваряте централите на въглища, защо тогава ще затваряте останалите ? Пак ли половинчати работи ? Типично за некадърното управление на държавата, но защо пак народа ще плаща за това а не вие ?
До 7

2023.10.03 | 20:04

10
Ти нормален ли си?

2023.10.03 | 19:39

6
Защото не излезне да ги изгони

Добави коментар

Водещи новини