Стоян Михалев (ПП-ДБ): ГЕРБ все по-често случайно гласуват с "Възраждане", после размислят

  • 28 септември 2023 21:15

  • 1417
  • 8
Стоян Михалев (ПП-ДБ): ГЕРБ все по-често случайно гласуват с "Възраждане", после размислят
©

"Имаме един прекрасен министър-председател, който в трудни моменти изключително добре се справя с кризите. Дали е неволна грешка, проблем в комуникацията... Дълги месеци слушах за милиарди по договор, който не бил договор, били дадени на чужда фирма, пък няма такова нещо. Напрежение ще има, наближават избори", коментира депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев в студиото на "Денят ON AIR".

Народният представител обясни и ваканцията, която си дадоха депутатите. Изчисленията му показват, че поне 20 негови колеги в НС са кандидати за кметове.

"Не е честно спрямо едните да имат предимството на безплатна трибуна от българския парламент, а другите да си плащат за кампания", добави Михалев.

„Възраждане” иска предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост

По думите му е пресилено Делян Пеевски да бъде определян като говорител на "сглобката". А депутатите от ГЕРБ определи като колебливи на моменти.

"Важно за изпълнението на евроатлантическите приоритет е да има мнозинство, без мнозинство това няма как да бъде прокарано. Забелязваме как ГЕРБ в последния момент си променят мнението и по някаква случайност започват да гласуват с "Възраждане". Стават такива обърквания, после размислят", каза Михалев.

Депутатът беше категоричен, че има нужда от реформа в службите за сигурност. 

"Типа на кадрите, които изпълват тези служби, в ДАР например - това е съветски модел на профилиране на кадрите. На тези хора им е трудно да разберат, че сме част от съвсем други съюзи. Те още СССР не са си го изтрили от съзнанието", заяви гостът.

Пред Bulgaria ON AIR той изрази позицията си, че Васил Терзиев трябва да бъде подкрепен на кметския вот за София и семейната му история с ДС няма общо с него, тъй като "едно дете на 11 г. не може да носи отговорност за репресивния апарат на българската комунистическа партия".

"Моделът на управление на София не може да бъде приет като нещо добро. Как като беше толкова добро над 20 млрд. за изхарчени и никой не може да каже какво качествено добро се е случило? Трябва да дойдат нови хора, които не смятат, че това е добро управление", посочи депутатът от ПП-ДБ.

Той успокои, че въоръжението, което страната ни допълнително ще изпрати на Украйна по никакъв начин няма да повлияе на отбранителната ни способност. 

"Експертиза показа, че те са неработоспособни. Това не изключва възможността, ако отидат в Украйна, да бъдат ремонтирани и използвани, което в България не можем да направим. Тези дефектни ракети със сигурност не са част от защитата на българската територия", завърши Стоян Михалев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1417 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Иванова

2023.10.01 | 13:38

8
За мен е точно обратното обаче. Христо Иванов и голяма част от хората в ръководството на партията му взимат милиони по американски грантове. Сега искат да вкарат страната ни във война, с която нямаме нищо общо. Е, кой предава националните интереси.
Таня

2023.09.30 | 09:07

7
Да си беше останал музикант Стоянчо…
Гошо

2023.09.30 | 09:04

6
Герберите са същите измекяри като ПП и ДБ!
Петър

2023.09.29 | 16:54

5
ДБ не разбират от службите, те от нищо не разбират. Ако не бяха в коалиция, нямаше да бъдат и в парламента.
Lissa

2023.09.29 | 01:12

4
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.09.29 | 01:06

3
СКАПАН СОРОСОИДЕН САЙТ

2023.09.28 | 22:54

2
Колко грозен гей

2023.09.28 | 22:27

1
Скоро фашистите ще си ходят, Възраждане ще управлява!

Добави коментар

Водещи новини