Без кандидат за кмет в Бургас останаха ПП-ДБ

  • 27 септември 2023 09:09

  • 2283
  • 3
Без кандидат за кмет в Бургас останаха ПП-ДБ
© Община Бургас
Слушай новината Слушай новината

Без кандидат за кмет в Бургас останаха ПП Продължаваме промяната и Демократична България, след като не се разбраха за обща номинация. Спряганият за кандидат на Промяната Константин Бачийски се регистрира като кандидат-кмет, но от партията, чийто лидер е - Средна европейска класа.  Бачийски  подаде и документи за листата за общински съветници на СЕК - партията, станала мандатоносител на Продължаваме промяната.

Човекът на Демократична България Димитър Найденов пък бе регистриран като независим кандидат за кметската надпревара.

Никой от двамата претенденти не коментира странната ситуация, която се създаде в Бургас -  коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ има обща листа за общински съветници, но няма общ партиен кандидат за кмет. Спорове за явяването на формацията се водиха до последно, като ден преди крайния срок за регистрациите Найденов дори заяви готовност  да се откаже от надпреварата, ако се намери трети, общ кандидат. До разбирателство обаче така и не се стигна, пише "24 часа".

ГЕРБ номинира Димитър Николов за кмет на Бургас

И Бачийски и Найденов се регистрираха малко преди 17 ч. на 26 септември - в последните минути на последния ден, в който можеха да направят това, изправяйки на нокти членовете на Общинската избирателна комисия.

В крайна сметка за кметския стол на Бургас ще се борят 12 кандидата - толкова са регистрираните в ОИК.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2283 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
желибон

2023.09.27 | 11:20

3
Г-н Кавал написал статията, да не си Йода да пишеш заглавията наобратно? Злетак.

2023.09.27 | 10:01

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами]] --------> welcome.to/biocom

2023.09.27 | 09:19

1
мутрите пазят Бургас много защото от там идва руското черво от което се хранят

Добави коментар

Водещи новини