Пеевски: ДПС няма да бъде балансьор в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ на местните избори

  • 26 септември 2023 12:18

  • 1247
  • 2
Пеевски: ДПС няма да бъде балансьор в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ на местните избори
© Булфото (архив)

На 6 октомври ще бъде първото гласуване на промените в Конституцията. Тогава обаче вероятно законопроектът няма да събере 180 гласа, колкото са нужни, за да мине реформата по т.нар бърза писта, а 168 - колкото гласове имат ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Така то ще остане предварително. Това коментира депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на

Вторият опит за първо гласуване ще бъде след два месеца - колкото е минималният срок, т.е на 6 декември. Следва конституционна комисия на 13 декември, второ четене на 14.12, а на 15.12 - трето четене на Конституцията, добави Пеевски. 

Приеха правилата за промяна на Конституцията, ето как ще се случи

Той коментира и внесеният по-рано днес от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с проект на решение за допълнителна военна помощ за Украйна.

"Предоставяме някои неща допълнително на Украйна. Няма нищо много различно от преди - боеприпаси, неизправни ракети, няма нищо супер интересно. Разбрах, че БСП са създали някакво очакване и напрежение, но не виждам за какво е", коментира той допълнителната помощ за Украйна.

Относно предстоящите местни избори, Пеевски коментира: Не виждам никакъв проблем. Местните избори и централното управление нямат нищо общо. 

На въпрос дали ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще бъде балансьор в отношенията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, ако се създаде ново напрежение между тях покрай местните избори, депутатът отговори: "В тези отношения - не, но за всичко важно за държавата и за нейния път ние ще бъдем този балансьор".          

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1247 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
????!!!

2023.09.26 | 13:03

1
А,до кога Магнитски ще СЕДИ на ПЪРВИЯТ РЕД в "парламента",а НЕ в ЗАТВОРА?!

2023.09.26 | 13:16

2
:) предстои да те събудиш и да спреш да вярваш в приказки за лека нощ

Добави коментар

Водещи новини