Христо Иванов: От големите си цели няма да отстъпим и ген. Атанасов ясно го показа с действията си

  • 20 септември 2023 17:53

  • 1695
  • 11
Христо Иванов: От големите си цели няма да отстъпим и ген. Атанасов ясно го показа с действията си
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Акад. Денков се справи със ситуацията със зърнопроизводителите. Чудя се дали имаше нужда парламентът да се намесва, защото май той повече попречи, отколкото помогна. Ние излизаме от тежка парламентарна криза, на фона на война. Виждате колко бързо от един секторен проблем, беше направен опит за сваляне на правителството. Няма вече отделни проблеми, всичко много бързо ескалира. Това, че имаме такъв премиер, който се справи със ситуацията, е много важно. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ) Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

На въпрос в каква формула на управление участват, Иванов заяви: „Участваме във възможното управление на страната, което да я преведе от дълга криза. Това е възможното управление и то е толкова добро, колкото може да следва своите приоритети“.

„Това нещо е трудно, сложно, базирано на тежки компромиси. Понякога се питаме: Струва ли си? Работи ли? Става дума за една хибридна политическа формула, в която има всичко. Това е съвместно мнозинство, базирано на ясни приоритети“, обясни той.

Земеделците аплодираха акад. Денков, той се извини за думата "терористи" и обясни, че не е била насочена към тях

„Въпросът е какви са приоритетите и каква е посоката, в която се движи страната. Аз не съм давал оценка, защото е много рано за това. Цялата тази сглобка ще си е струвала, едва когато видя конституционната реформа, тогава ще дам оценката си. Ние сме си сложили главата в торбата, нямахме право да не опитаме. Дори нашите яростни опоненти разбират, че е важно да застанат зад тези приоритети и да ги подкрепят“, изтъкна съпредседателят на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“.

По повод последните социологически проучвания за обществените нагласи и даваната преднина на ГЕРБ-СДС, Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския заяви: „Влиянието на ГЕРБ не нараства. Те са стабилни, поради характеристиките, които очакват техните избиратели от тях. Нашите избиратели формират своето мнение по различен начин. Въпросът е дали ще можем да покаже едно ново лице на правосъдието накрая. Моята работа е да работя за това. Не сме очаквали, че ще бъде лесно. Разбираме, че имаме работа с наши опоненти, които едва ли са се преродили“.

Във връзка с подадената оставка от съпредседателят на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено отген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров, Иванов коментира: „Атанас е сериозен човек. Той усеща, че трябва да даде ясен сигнал. Въпросът сега е ние ще намерим ли воля да модернизираме българските служби? Да имаме по-високи очаквания от нашите служби. Атанас работи дълго по тази концепция. Той е обсъждал въпроса лично с Бойко Борисов, в един момент разбира, че той се дърпа. Дайте да не се правим на маймуни. Нека се върнем на масата за преговори. Вратата не е затворена. Атанасов е сериозен и би се върнал, ако види, че има желание да се работи, а не шикалкавене. Ние от големите цели няма да отстъпим и Атанасов днес го показа с действията си“, подчерта Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

„Ние сме чували „не“ през последните 10 години за конституционните промени, но не сме се отказали и сега няма да го направим. Тук не е въпросът да се харесаме на някой, а когато си избрал да гарантираш сигурността си в колективен формат, трябва да покажеш стабилност и посока. Механизмът за сътрудничество беше прекратен на кредит, защото виждат, че тръгваме в правилната посока“, каза още той.

Ген. Атанасов се оттегля като председател на комисията за спецслужбите

„Не сме сигурни, че коалиционните ни приоритети ще бъдат изпълнени. Такъв е животът. Но ние компромис с важните цели няма да правим. Това е труден процес. Избрали сме да свършим някаква работа и го правим. Промените в КПКОНПИ са позитивна крачка напред. Това ще бъде много сериозна крачка за приемането ни в Шенген. Законът за КПКОНПИ е добър. Въпросът е кои ще са тези трима души, които ще бъдат избрани. Важното е, че има чуваемост. Процесът продължава и се движим в правилната посока. Трудно е, през цялото време, защото трябва да се справяме с големи и малки кризи, но има воля“, каза още Иванов.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1695 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Петър

2023.09.20 | 20:57

11
ДБ винаги са бягали от отговорност, и пак го правят.

2023.09.20 | 20:03

10
Леке,не вразумява що е цел.Продажник.
Емѝ...

2023.09.20 | 19:48

9
Бих духал на този соросоиден слуга, само ако ми платят допълнително от американското посолство:)))
Пани

2023.09.20 | 19:47

8
Само се излагате с тоя ,,генерал,,

2023.09.20 | 19:39

7
Атанасов изобщо да не се появява повече!
София555

2023.09.20 | 19:38

6
Прегърна Бойко,бегай да му духаш!!Дъхач ...
Пепо

2023.09.20 | 19:28

5
Сакън тоя идиот Атанасов да се връща.
Чъки

2023.09.20 | 19:16

4
Плъх яж турски пениси

2023.09.20 | 19:02

3
propadnal bokluk ti celi niamash no izpalniavash celite na koziak protiv naroda prestapen bokluk

2023.09.20 | 18:50

2
Както с голямата цел да чегъртате герберастите ли, сега ги чегъртате с езиче по малките кратунки, хахахаха, а пеевски ти заби знамето дето го развяваше на б,р,е,г,а ти го а,к,н,а у г,ъ,з,о хахахаха.

Добави коментар

Водещи новини