Министър Вътев и посланикът на Азербайджан обсъдиха възможностите за съвместни проекти в областта на селското стопанство

  • 15 септември 2023 18:52

  • 675
  • 0
Министър Вътев и посланикът на Азербайджан обсъдиха възможностите за съвместни проекти в областта на селското стопанство
© Министерство на земеделието
Слушай новината Слушай новината

Министърът на земеделието и храните Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на и извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България Н. Пр. д-р Хюсейн Хюсейнов обсъдиха перспективите за съвместни проекти в областта на селското стопанство на среща в аграрното ведомство.

„Има нови възможности за развитие на двустранните отношения“, заяви на срещата министър Вътев.

Министър Вътев: ЕК има последната дума за отмяната на забраната за внос на украинско зърно

Посланикът информира за инвестиционния интерес към страната му и възможностите пред българския бизнес да развива проекти в Азербайджан.

На разговорите бе поставен въпросът за обмен на опит в сферата на хранителната безопасност, ваксиниране на селскостопанските животни, зърнопроизводството и диалога в рамките на Междуправителствената българо-азербайджанска комисия за икономическо сътрудничество, съобщават от пресцентъра на МЗХ.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
675 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини