Йотова: Не може само с финансови кръпки да се решават проблемите на земеделците

  • 20 февруари 2024 13:57

  • 406
  • 3
Йотова: Не може само с финансови кръпки да се решават проблемите на земеделците
© Булфото

Срамно е земеделска страна като България да внася 80% от плодовете и зеленчуците. Това заяви в Пловдив вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, която заедно с министрите на земеделието на България Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на и на Република Косово Фатон Пеци откри изложението "Агра", "Винария" и "Фудтех".

По думите на Йотова не може само с финансови кръпки да се решават проблемите на земеделците. Тя смята, че трябва да се изгради целенасочена и разумна политика за тяхната подкрепа. Според вицепрезидента Зелената сделка е хубаво нещо, но не трябва да ощетява нашите производители, а да спомогне за тяхното развитие.

Земеделските стопани могат да заявят калибриране на оборудването за прилагане на продукти за растителна защита

"Българските и европейските земеделци не са терористи, както ги обявиха някои политици. Не бива да се сърдим на протестите им, а да ги подкрепяме, когато са справедливи", каза още Йотова и допълни, че фермерите искат да защитят своя труд, който никак не бил лесен. И призова да бъдат подкрепени.

"Това са хората, които осигуряват храната на всички нас. Тук съм, за да изкажа подкрепата си за земеделците от президентската институция", добави още Йотова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
406 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.20 | 15:21

3
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
ЗЕЛЕНАТА МИЛЯ

2024.02.20 | 14:45

2
БЪЛГАРСКИТЕ ПЕ ДЕРАСТИ НЯ МА ДА ИМАТ ДЪРЖАВА И ТО ТУК!
ИНАТЛИВИ СЕЛЯЦИ

2024.02.20 | 14:44

1
КАЗАХ ДА СЕ ОМЕТЕТЕ ОТ ТУК!

Добави коментар

Водещи новини