Скандал в НС: Свиленски към управляващите: Защитавате еднополовите връзки и искате да го запишете в Конституцията

  • 07 август 2023 13:59

  • 3174
  • 5
Скандал в НС: Свиленски към управляващите: Защитавате еднополовите връзки и искате да го запишете в Конституцията
©
Слушай новината Слушай новината

Продължаването на дебатите по второ четене на Закона за домашното насилие бе саботирано от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Причината за напрежението в пленарна зала бе искането законът да бъде гласуван на две четения в едно заседание.

Зам.-председателят на парламента от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Росица Кирова започна да води заседанието в отсъствието на председателя от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Но Георги Свиленски от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е скочи върху нея и я нарече поръчков заместник-председател.

„Явно не сте си взела поука от това, което се случи в първата част на заседанието и искате да продължите да нарушавате правилника, който е закон в тази държава. Явно вие се превръщате в поръчковия заместник-председател, който ще подлага на гласувания и ще предлага закони на второ и трето четене и поради тази причина моля председателят на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети да седне на стола си и да води процедурата. Ако е възпрепятстван, искам от името на парламентарната група на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е 30 минути почивка, но вие нямате моралното право да продължите да водите заседанието", каза той.

И интимната връзка влиза в закона за борба с домашното насилие

"Искате почивка от името на парламентарна група. Г-н Желязков е възпрепятстван в момента и не може да продължи заседание. Не може да искате почивка, докато дойде той. Може да поискате почивка от името на парламентарна група,. Имате право на 15 минути, заяви Кирова.

Свиленски отново се приближи към трибуната, крещеейки, че Желязков не е възпрепятстван и е в кабинета си, но получи отпор:

"Той е възпрепятстван и до следобед няма да може да се появи", отвърна му тя, спря микрофона си и слезе от трибуната.

Разяснение внесе Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПС: „Колегите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, които са се разпалили. Когато един закон се чете на второ четене след първо, няма доклад на комисиятаа, а се чете законът“, каза той.

След кратка почивка и Борислав Гуцанов заяви своето желание да се върне Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети, твърдейки, че Росица Кирова е нарушила брутално правилника на НС.

Според Георги Свиленски бързането било, за да се узаконят еднополовите връзки. "Защитавате единствено еднополовите връзки и искате да го запишете в конституцията, всички общности ще ви изметат от парламента", обяви той. "Лъсна същността на този законопроект. Президентът ще наложи вето, КС ще го отмени, но този позор ще остане в историята на това Народно събрание", завърши Свиленски. 

Манол Пейков му опонира, че точно обратната е логиката, при положение, че няма реални бракове, тези хора не са защитени от закона. "Тези хора реално съществуват. Това прави закона по-хуманен", репликира Пейков.

Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. пък му отговори, че явно хомосексуалните хора се избиват в домашни условия. "Явно Пеевски, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и при новата редакция на закона са в интимни отношения", заключи той.

"Нали разбрахте за какво става въпрос - за защита правата на хомосексуалистите, но не знам за нито един случай на оплакал се хомосексуалист", каза Свиленски. 

Според Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика решението щяло да падне в КС независимо кой ще го сезира - президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на или "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Той за пореден път днес нарече колегите си от ПП-ДБ "съвременни фашисти". 

 И Кристиян Вигенин попита от кой момент се броят 60 дни. "Вероятно от момента, в който са се отбелязали във фейсбук", добави той. Вигенин обърна внимание, че на първо четене беше премахнато съпружеското фактическо съжителство, а сега се връща, но се добавя и интимната връзка. И той намеси КС и прогнозира, че "е ясно какво ще се случи с този текст".

Според него това е опит да се направи пробив в тази посока, която после да мине и в други закони. "Оставало впечатлението, че това е основната цел", завърши той. 

Андрей Чорбанов отново попита от кога се броят 60 дни. "Дигитално сексуалната връзка брои ли се за контакт", попита той. И попита какво става, ако на 58-ия ден има саксуален контакт с насилие. Според него обаче най-големия проблем бил, че няма никакъв превантивен момент. 

Дебатът продължава с това от кога се броят 60 дни и какво става, ако насилието е упражнено на 59-ия ден. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3174 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.09.07 | 14:22

5
България и хетерообщността не са длъжни да признават нищо. Не просто не сме английска колония, но Англия ще стане българска колония с български закони. Нaгло-caксите не са познали.
гаднярката

2023.08.07 | 16:06

4
аз съм против гейовете и не би трябвало да засяга и тях защото те самите са избрали този начин на живот и съм против гей връзки.
Иванчо

2023.08.07 | 15:43

3
До 1 , 4..... Така и не можа да научиш какво означава - "ЛГБТ" . "днендър" , НПО , но за да те помислят хората за по умен- постоянно ги повтаряш! Папагалите знаят повече думи от теб !!!!

2023.08.07 | 15:38

2
Тряба да се узакони и БАДЖАНАЩИНАТА !!
еххххх

2023.08.07 | 14:55

1
Баджанак,що не си таковаш това ,калъф смотан !

Добави коментар

Водещи новини