Десислава Атанасова (ГЕРБ): Имаме мнозинство, с което да се приемат промените в Конституцията

  • 28 юли 2023 16:31

  • 1642
  • 1
©
Слушай новината Слушай новината

Искам да говоря за общото намерение на трите парламентарни групи, да формират заедно изменения в българската Конституция. След много разговори, след добър синхрон и в Комисията по конституционни въпроси и при лидерските срещи, които започнаха много отдавна, имахме възможност да формираме това конституционно мнозинство. Ние се съгласихме по всички теми, които са включени в промените на Конституцията, да не търсим авторство, а да застанем заедно зад тях. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в НС Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, в изявление пред журналисти, предаде репортер на Novini.bg.

Мога да отбележа, че по отношение на промените в глава „Съдебна власт“ имахме дълги обсъждания и заедно с останалите две парламентарни групи стоим зад тях. В текстовете за Инспектората, може би, има повече превес от нашата парламентарна група. Индивидуалната конституционна жалба съществуваше и в нашия проект на Конституция, който бяхме обявили преди повече от две години, уточни тя.

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС се обединиха: 24 май трябва да бъде национален празник на България

Смятам, че намерихме добър експертен баланс. Той се демонстрира с факта, че събрахме 166 подписа, което гарантира при всички положения, че има мнозинство до края на годината да се приемат промените в Конституцията, каза още Атанасова.

Атанасова подчерта, че категорично са се обявили срещу ограничаването на мандатите за местната власт. ДПС също били против, затова и ПП-ДБ се съгласили това да отпадне. Дълго е обсъждано и служебното правителство.

"Темата с 24 май бе обсъждана в НС м.г., когато предложихме промяна в Кодекса на труда. сега е време останалите ПГ да заявят позиция. По-важна тема е дълбоката и всеобхватна съдебна реформа и се надявам, че колегите от останалите ПГ ще разберат от необходимостта да приключим веднъж завинаги с тази тема. Повече от 10 г. говорим, така че да осигурим достатъчно на брой гласове, 180, за да може до края на годината да се поздравим за промяна в конституцията", настоя шефката на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

"След началото на следващата сесия на НС е възможно да се обсъжда и експертно, и политически. В този момент не желая да коментирам от какво трите ПГ биха се отказали или не", лаконична бе тя за евентуалните отстъпки, на които са готови те и партньорите им.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1642 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
К РАДЕВ ХИГИЕНИСТА НА ПУТИ НАЙ ОТЗАД

2023.08.04 | 11:33

1
ХИГИЕНИСТА НА ПУТИ НАЙ ОТЗАД НЕМЕДЛЕНО ХИГИЕНИЗИРА ОАКАНОТО ДУПЕ НА ГОСПОДАРЯ СИ ПУТИ. ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... ПЪК ПОСЛЕ:ЗАЩО НИ ПРЕЗИРА ЧОВЕЧЕСТВОТО?... И ПИТАМЕ, ПРИ НАЛИЧИЕТО НА МИЛИОНИ ГНУСНИ ФЕКАЛНИ ЧЕРВЕЙ,ЧИЯТО ЕДИНСТВЕНА ХРАНА СА ЕКСКРЕМЕНТИТЕ НА РОСИТЕ...

Добави коментар

Водещи новини