Илияна Йотова гостува във Варна на регионалната среща на клубовете „Млади възрожденци“

  • 15 юни 2023 14:48

  • 292
  • 1
Илияна Йотова гостува във Варна на регионалната среща на клубовете „Млади възрожденци“
© Пресцентър Президентство

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , беше гост във Варна на регионалната среща на клубовете „Млади възрожденци“ от Североизточна България. Срещата беше посветена на 150-годишнината от обесването на Васил Левски. В Първа езикова гимназия в морската столица ученици четоха есета за Апостола на свободата, представиха етюди, свързани с живота и делото му, както и музикални изпълнения, съобщиха от президентския прессекретариат.

"Благодаря ви, че учите децата на истинска любов към България, а не на кресливо патриотарство. Вие не само посявате семената на познанието, а възпитавате малки хора, които утре като големи ще развиват България. Възпитавате у тях самочувствието, че са българи, наследници на голяма и славна култура, на един народ, заченат от писменост, книжовност и духовност, че имат държава, създала и разпространила славянската цивилизация", обърна се вицепрезидентът към преподавателите. Тя изтъкна колко трудна е мисията им в днешния глобален свят без граници. "За да бъде успешен, човек трябва да знае корените си, своята идентичност и да се гордее с нея", посочи Йотова.

Вицепрезидентът поздрави председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев за всеотдайността и родолюбивата дейност. „За съжаление, малко управници знаят колко много правите за нашите деца. Дейността ви се нуждае от подкрепата на държавата“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. „Трябват ни просветени и грамотни управници, за които българското образование е най-важно“, подчерта вицепрезидентът. Към учениците Йотова се обърна с думите: "Гордейте се, че сте българи. Помнете величавата личност Левски, отдавна надскочил времето си. Идеите му за свобода, равенство, независим и равен с европейските народи български народ, са актуални повече от всякога. Ако го четем по-често, но не по задължение, и го разбираме, днес ще вземаме правилните решения. Запомнете завета му – каквото и да правиш, да се обещаеш на отечеството".

След побоя в Струга: Йотова призова за среща на правителствата на България и РСМ

По-рано вицепрезидентът разговаря с ръководителите на клубовете „Млади възрожденци“ от Североизточна България. В разговора бяха обсъдени пропуските в учебниците по история, както и опитите за пренаписването на българската история.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
292 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЛУСТРАЦИЯ И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.08 | 12:24

1
КПСС БКП ВЕЧНА СЛУЖБА ЖИВО РОБСТВО

Добави коментар

Водещи новини