Румен Гечев: Имаме управляваща сглобка, решенията се взимат по коридорите

  • 27 юли 2023 08:46

  • 1586
  • 0
© Кадър - БНТ

Имаме управляваща коалиция, което уж не е коалиция, а сглобка. Те обаче се бяха хванали за гушите и се търкаляха на пода в бюджетна комисия, за да си решават проблемите за завоюване на властови позиции. Това заяви Румен Гечев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в  ефира на БНТ.

По думите му истинският управляващ е ДПС, които в повечето случаи подкрепят ГЕРБ. Колегите от "Възраждане" също се намесиха доста пъти в полза на ГЕРБ, заяви Гечев.

Решенията се взимат по коридорите на НС, коментира той.

Според него нямаме сигурно управление. Такава е ситуацията, че колегите от ДПС се възползват и практически управляват процесите, допълни Гечев.

Акцентира, че в бюджета има преписани предложения от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, които са внесени от името на ГЕРБ или ПП-ДБ. Даде пример с предложението за повишаване на възнагражденията в НОИ и армията.

Вигенин: Виждам усилие на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС да се окопаят във властта през Конституцията

Добави, че са предложили преструкториране на разходи, незначителни промени в приходите, тъй като те са под голямо напрежение. Бюджетният дефицит щеше да се увеличи само с 0,6%, но "сглобката" не прие нашите предложения.

Днес едва ли ще има значителни промени, коментира Гечев по повод гласуването на Бюджет 2023 окончателно в пленарната зала.

За предложенията за промени в Конституцията Румен Гечев коментира, че в момента не се знае кой носи отговорност, а държавните институции изразяват съмнения, че тази "сглобка" има капацитет да прави промени.

Последвайте канала на

Калина Христова
1586 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини