Явор Гечев пожела успех на наследника си и предупреди: Задават се нови кризи

  • 05 юни 2023 17:40

  • 596
  • 1
Явор Гечев пожела успех на наследника си и предупреди: Задават се нови кризи
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Познавам добре предложения за министър на земеделието Кирил Вътев. Той е чудесен бизнесмен. Пожелавам му успех и ще получи приемственост от мен. Това заяви служебният министър на земеделието и храните Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Много кризи имаше по време на мандата ми, така че пожелавам успех на новото правителство. Проблемите не идват и не си отиват със смяната на един министър. Задават се и нови кризи, те не са овладени“, предупреди той.

„Няма липса на ваксини за говедовъдството. Всичко е пуснато. Най-големият проблем в този сектор е относно изкупуването на млякото“, каза Гечев във връзка с информацията за нова криза в сектор „Говедовъдство“.

Министър Гечев за украинската продукция: Кризите не са овладени и продължават

„30% се срина цената на кравето мляко от Нова година до сега. Правехме масови проверки. Сега се наблюдава масиран внос на сухо мляко. Трябва да има сериозен контрол. Овладяхме много сериозно цените. В края на месеца цените ще са под 10%“, обясни земеделският министър.

Той се противопостави остро на обвиненията, че служебният кабинет взема решения в полза на Кремъл. „По-проевропейско правителство от служебното правителство не е имало“, категоричен бе Гечев. Той даде пример с ядреното гориво, пълната диверсификация на природния газ, вноса на зърното. „Ние пазим националните интереси на България“, увери той. „Нашето мнение за вноса на украинското зърно бе зачитано в ЕС, гласът ни се чува в Европа“, каза още той.

„Ако следващият министър иска помощ – той ще я получи. Пожелавам успех на моя наследник. Той читав човек. Да внимава с хората, които му дават съвети“, посъветва го Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г..

„Проектите по Плана за възстановяване и устойчивост трябва да се внесат до Нова година. Нещата са крехки и трябва да се работи“, каза още земеделският министър.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
596 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
да

2023.06.05 | 18:20

1
ТИ ГИ СЪЗДАДЕ,ВЪРВИ СИ!ГЕПЕВ!!

Добави коментар

Водещи новини