Бюджетната комисия не прие отпадането на дерогацията за руския петрол

  • 25 юли 2023 21:37

  • 2727
  • 0
Бюджетната комисия не прие  отпадането на дерогацията за руския петрол
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Бюджетната комисия не прие нито едно от двете предложения, свързани с отпадането на дерогацията за България за руския петрол. Предложението на Венко Сабрутев от ПГ "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" предвиждаше в 30-дневен срок от обнародването на закона в "Държавен вестник" Министерският съвет да предприеме действия за анализ на рисковете във връзка с предсрочната отмяна на дерогацията, а на Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в – това да стане в 7-дневен срок.

Ние изразяваме воля да прекратим дерогацията, заяви Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, който коментира предложението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. От ПП-ДБ посочиха, че по принцип имат позиция в посока отпадане на дерогацията, но не и без предварителни уверения, че в този срок няма да се повиши цената на бензина за потребителите и да има проблеми с доставките за българския пазар поради технически причини.

Двете предложения предизвикаха дискусия между членовете на комисията за ползите и вредите за икономиката ни, цените на горивата у нас, геополитическата ориентация на страната в контекста на войната в Украйна, евентуалния екологичен риск и за това кога да се прекрати дерогацията и колко подготвено това да стане.

Делян Добрев: Внасям предложение в НС да отпадне дерогацията за България за руския петрол

Министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на изтъкна, че това е сериозен въпрос с оглед на работата на рафинерията в Бургас и състоянието на инсталациите ѝ, възможностите да се доставя петрол заради състоянието на протока Босфор и риска в Черно море, както и заради необходимостта да се анализират икономическите и данъчните ефекти.

Дерогацията влезе в сила на 5 декември миналата година по време на служебния кабинет и ще изтече на 31 декември догодина, напомни министърът, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2727 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини