Румен Христов: Основните лидери стоят зад предложението за Росенец

  • 19 юли 2023 21:00

  • 1093
  • 0
Румен Христов: Основните лидери стоят зад предложението за Росенец
©
Слушай новината Слушай новината

"Има време докато моите некоалиционни партньори се научат на некоалиционна политика. Надявам се да имат желание да се научат на това. Решението за "Росенец" беше взето вчера от представители на некоалицията, но ако видите подписите, там са и Бойко Борисов и Кирил Петков и г-н Карадайъ, така че основните лидери стоят зад това предложение", каза лидерът на СДС Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Той коментира позицията на президента Радев, че в предложението "прозират корпоративни апетити или кризисен пиар".

"Нито е едното, нито другото. Просто смятаме, че сега при войната в Украйна би следвало да лишим от допълнителни приходи една руска компания и се предприеха действия за връщане на концесионираните пристанища в лицето на Министерството на транспорта. Вярвам, че те ще се организират добре, просто ще има по-голям контрол. Когато подписахме тази концесия, времената бяха други и тогава с Русия имахме нормални стопански отношения", допълни той.

Мартин Димитров избухна срещу Радев: Говори само празни приказки!

По думите му трябва да се упражнява реален, а не формален контрол по отношение на "Росенец".

"Надявам се сега лошите практики ще бъдат установени. Да, войната се финансира така. Тези приходи означават печалба, която подпомага войната в Русия", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

По темата за бюджета и потенциалния риск за енергетиката той категорично заяви, че това е възможният бюджет в този момент.

"Дружествата ще имат добра печалба и част от нея може да остане за модернизация и поддръжка. Бюджетът е възможният в този момент. Затягат се коланите до известна степен и той отговоря на очакванията на обществото да се присъединим към Еврозоната. Винаги има риск от декапитализация, но тази година сме в екстремна ситуация. ВМЗ - Сопот работи усилено по производството на муниции за Украйна, там се опитва да се внедри най-новата технология, така че ще им вземем само 50% дивиденти", каза той.

В края на разговора Христов засегна темата и за местните избори: "Кандидатурата трябва да е на човек, който познава проблемите на София и да може да стартира от първия ден работата по благоустрояването и подобряването на жизнената среда на жителите".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1093 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини