Мартин Димитров избухна срещу Радев: Говори само празни приказки!

  • 19 юли 2023 18:58

  • 2796
  • 0
Мартин Димитров избухна срещу Радев: Говори само празни приказки!
© Кадър: БНТ

Народният представител от ПП-ДБ Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на разкритикува президента Румен Радев, който днес посочи, че е възможно да стои корпоративен апетит покрай прекратяването на концесията на „Лукойл“ на пристанището в Росенец.

Според Димитров казаното от държавния глава са „празни приказки“.

„Какъв е този корпоративен апетит!? Корпоративен апетит ли е държавата да иска да си върне едно ключово пристанище, за да може да налага един по-строг и железен контрол? Това са празни приказки на Румен Радев“, отсече депутатът от ПП-ДБ.

Радев: Ще разберем дали предложението за "Росенец" е в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар

През октомври м.г., заради регламент на ЕС, е трябвало подобни концесии да бъдат прекратени и тогава служебното правителство на Радев е поискало от ЕС да направи изключение от правилото по отношение на терминала в Росенец. Такова ключово решение не се взима от един човек – иска се мнението на политическите сили в парламента. Целта е била просто да няма дебат по темата, коментира още Димитров.

По думите му всички такива пристанища, на които пристигат важни суровини като нефт, е добре да бъдат под държавен контрол, за да се спазват законите и да се определят такси.

На въпрос каква е ролята на ДПС в сегашното управление Димитров подчерта, че по-важното в случая е, че има редовно правителство, защото служебните кабинети на Румен Радев „са тласкали България до ръба на пропастта“.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини