Депутатите избраха Димитър Радев за управител на БНБ

  • 18 юли 2023 15:45

  • 4615
  • 0
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Народното събрание избра за управител на БНБ Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г.. Това е втори мандат за него начело на централната банка. 

За Радев гласуваха 155 народни представители от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ПП - ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Кандидатурата на Радев беше издигната от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Против бяха от “Възраждане”, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ИТН. 

Вторият кандидат за управител на БНБ, Любомир Христов, издигнат от “Възраждане”, получи само подкрепата на хората на Кодстадин Костадинов.

Извънредното заседание на парламента започна с прочитането на две декларации. Първи това направи Костадин Костадинов, който за пореден път повтори тезите на партията, че България е колония, а правителството е куклено. Повод за декларацията бе появилата се информация, че български журналисти са попаднали в списъка на сайта "Миротворец". Костадинов настоя властите да предриемат действия, да защитят всички български граждани и създателите на сайта "Миротворец" да понесат отговорност. 

СБЖ: Искаме от властта да защити българските журналисти от списъка на „Миротворец”

От името на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Станислав Балабанов също прочете декларация. Той пък повтори поста във Фейсбук на своя лидер Слави Трифонов и попита защо жандармерията охранява къщата на Бойко Борисов в Банкя. "Ако има някакъв проблем, да дойде Бойко Борисов и да каже. Ще помагаме", заяви Балабанов.  

Слави Трифонов: Десет служители от жандармерията охраняват Бойко Борисов

Депутатите почетоха и днешната дата, на която се навършват 186 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

Веднага след това председателят на бюджетна комисия Йордан Цонев представи кандидатурите за управител на БНБ и прочете техните концепции. Двамата кандидати вече бяха изслушани в бюджетна комисия в НС, на което заседание представиха приоритетите си, едната от които е "за", а другата е "против" приемането на еврото.

От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" също представиха своите кандидати и прочетоха кратки биографични данни за тях. 

Очаквано дебатите около избора на нов управител се съсредоточиха около темата "за" и "против" влизането на България в Еврозоната, като ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с защитаваха приемането на еврото, а "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е настояваха, че България не трябва да влиза в Еврозоната. 

Постепенно "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и ИТН изместиха дебата и очаквано започнаха да нападат ПП-ДБ, за това, че ще подкрепят кандидатурата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Двете партии обвиниха коалицията, че се договарят с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и се чудят как да осигурят работа на семейство Лорер. Тошко Йорданов пък заяви, че в ПП-ДБ има повече наследници на представители на ЦК на БКП отколкото в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Извънредно заседание на НС във вторник, избират управител на БНБ

Народното събрание проведе извънредно заседание днес във връзка с избора на управител на БНБ. След като БСП оттегли своята номинация – тази на Николай Каварджиклиев, кандидатурите, които обсъдиха депутатите, бяха две - на настоящия управител на БНБ Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г., издигнат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, и кандидата на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Любомир Христов.

На извънредното заседание във вторник депутатите ще продължат с второто четене на промени в Закона  за пазарите на финансови инструменти. Те ще разгледат, отново на второ гласуване, и промени в Закона за българските лични документи. Избор на постоянни делегации на НС в международни делегации, също е точка от програмата. В дневния ред е предвиден и парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4615 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини