Извънредно заседание на парламента: Избират управител на БНБ

  • 18 юли 2023 07:00

  • 906
  • 0
Извънредно заседание на парламента: Избират управител на БНБ
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

 

Депутатите заседават извънредно днес, за да изберат управител на Българската народна банка.

След като БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е оттегли своята номинация – тази на Николай Каварджиклиев, кандидатурите, които ще обсъдят народните представители са две - на настоящия управител на БНБ Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г., издигнат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, и кандидата на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ Любомир Христов.

Извънредно заседание на НС във вторник, избират управител на БНБ

Вече двамата кандидати бяха изслушани в бюджетна комисия в НС, на което заседание представиха приоритетите си, едната от които "за", а другата "против" приемането на еврото.

На извънредното заседание във вторник депутатите ще продължат с второто четене на промени в Закона  за пазарите на финансови инструменти . Те ще разгледат, отново на второ гласуване, и промени в Закона за българските лични документи.

Избор на постоянни делегации на НС в международни делегации, също е точка от програмата. В дневния ред е предвиден и парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
906 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини