Божидар Божанов: Повечето институции са подготвени за кибератаки атаки, но не всички

  • 17 юли 2023 20:14

  • 279
  • 0
Божидар Божанов: Повечето институции са подготвени за кибератаки атаки, но не всички
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Повечето институции са подготвени за кибератаки, но не всички. Това заяви председателят на парламентарната Комисия по електронно управление и информационни технологии и депутат от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ) Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има, който е и бивш министър на електронното управление, пред БТА. 

По повод на DDoS атаката (атака за отказ на услуга) срещу интернет страницата на Народното събрание в края на миналата седмицата Божанов смята, че тя „не е пробив, но е неприятност“.

Руски хакери удариха сайта на парламента заради помощта ни за Украйна

„Сайтът не трябва да пада при такива атаки“, смята Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има.

Той припомни, че  Министерството на електронното управление миналата година е подготвило държавата за различни видове атаки и всяка институция може да се възползва от това. Плюсът от тази атака е, че задвижи процесите в администрацията и след разпореждане на председателя, парламентът ще ползва общата защита съвсем скоро, коментира още Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има

Последвайте канала на

Мая Йорданова
279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини