Проф. Вили Лилков: Кандидатурата ми за столичен кмет обединява десницата

  • 16 юли 2023 19:00

  • 18778
  • 0
Проф. Вили Лилков: Кандидатурата ми за столичен кмет обединява десницата
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

„Моята кандидатура ще обедини десницата и аз в следващите дни официално ще искам подкрепа от Съюза на демократичните сили от Демократи за силна България. Ще бъдем истинската алтернатива за спечелването за изборите в София“, каза проф. Вили Лилков, който е кандидат за кмет на столицата, издигнат от Инициативен комитет.

Той подчерта, че ГЕРБ трябва да се явят със своя собствена кандидатура в София. „София е един хубав град , но все още стои в 20-ти век. Този град все още не е дръзнал да влезе в 21-ви век“, обясни Лилков пред бТВ.

Проф. Вили Лилков прие номинацията за кмет на София

Според него Столична община не трябва да се управлява от червен кмет. „В политиката аз съм наблюдавал много политически партии, които се превръщат в черни дупки, защото в един момент те се свиват около своите лидери, ядра, и не излъчват никакви сигнали като черните дупки“, смята Лилков.

„Много бързо се развиха нещата до преди една седмица изобщо нямах това намерение, но от момента, в който се появи кандидатурата на ПП-ДБ буквално бях залят от обаждания и предложения на десни хора да стана кандидат“, обясни Лилков.

Проф. Вили Лилков разкри дали се впуска в кметската битка за София и кои са най-наболелите проблеми на града

Той коментира и кандидатурата на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев. „Тя е по подходяща да бъде кандидатура на БСП. Мисля, че не е логично такава кандидатура да бъде предложена на десните избиратели след 30 години Преход. Тази кандидатура е разделила много тежко дясната общност“, добави Лилков.

Според него децата не трябва да носят вина за действията на предците си. „В случая не става въпрос за нещо обикновено, а за наследник на най-мракобесната структура, която е налагала, утвърждавала и репресирала в българското общество“, смята Лилков.  

Последвайте канала на

Теодора Павлова
18778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини