Бивш министър на земеделието е кандидат на БСП за кмет на пловдивския район "Южен"

  • 16 юли 2023 10:46

  • 1322
  • 0
Бивш министър на земеделието е кандидат на БСП за кмет на пловдивския район "Южен"
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Бившият министър на земеделието проф. Христо Бозуков беше издигнат за кандидат за кмет на пловдивския район "Южен" на провелата се днес конференция на БСП. Останалите четирима кандидати се отказаха в негова полза, съобщиха от партията. 

Доц. Атанаска Тенева представи кандидатурата на Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян, като изтъкна както професионалните, така и личните му достойнства. Изборът на професор Бозуков беше приветстван от делегатите. Той каза, че е обнадежден от изказаната подкрепа и ще търси още на различни нива. Добави, че се надява опитът, който е натрупал и като администратор, и като ръководител, да му послужи в кампанията за предстоящите местни избори, за да реализира политиките, отстоявани от БСП.

Номинациите за столичен кмет вдясно са ожесточени, от днес има още един претендент за поста

Проф. Бозуков получи номинации от район “Южен” също за кандидат за кмет на града и за общински съветник. Той обаче отказва да се включи в надпреварата за градоначалник на Пловдив, за да се концентрира върху район “Южен” и листата за общински съветници.

Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян участва активно в изготвянето на програмата на БСП район “Южен” за спечелването на местни избори 2023, като  започва да сформира екип от експерти, които да го консултират в предстоящата кампания. Акценти в програмата на района са: справяне с презастрояването, прозрачно планиране на инфраструктурни проекти и довършване на настоящите, които зависят от районната администрация.  Другите са грижа за културните паметници, планиране на нови места за деца в ясли и градини, като се предвиди строителство на нови забавачки. 

Георги Георгиев още не казва дали ще е кандидат-кмет на София, но обеща "най-добрата кандидатура"

Предстои кандидатурата да бъде одобрена и от делегатите на градската конференция, която ще се проведе на 30 юли 2023 г., както е записано в устава на партията.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини