ПП издигна Петър Куленски за кандидат за кмет на Пазарджик

  • 11 юли 2023 10:45

  • 2371
  • 0
ПП издигна Петър Куленски за кандидат за кмет на Пазарджик
© Фейсбук

Народният представител от Коалиция „ ПП-ДБ“ Петър Куленски ще е кандидатът за кмет на община Пазарджик на предстоящите избори през октомври. Това реши единодушно общинската структура на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ в града.

37-годишният Петър Куленски е от Пазарджик, учил е в местната Езикова гимназия „Бертолт Брехт“. Завършил е „Право“ в Софийския университет и магистратура по „Публични финанси“. Народен представител е бил в 47-то Народно събрание, 48-то и сега в 49-то НС, избран от 13-ти МИР Пазарджик. В 47-то и 48-то Народно събрание е заместник-председател на парламентарната група на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“.

Депутат от ПП за министъра на културата: Видях един клип на млад човек, който благодари за изпратените му пожелания за рожден ден

Бил е член на Комисията по правни въпроси, Комисията по здравеопазване и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Преди да се впусне в политиката Петър Куленски повече от 12 години е практикуващ юрист, адвокат и доскоро партньор в българо-немска адвокатска кантора, фокусирана върху предоставянето на пълно правно обслужване при реализацията на чуждестранни инвестиции в България.

Очаква се общинската структура на коалиционния партньор на „ПП“-„Демократична България“ в Пазарджик да застане зад кандидатурата на народния представител.

Куленски написа в мрежата: 

"Благодаря на общинската структура на Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Пазарджик за единодушното й решение аз да бъда нейният кандидат за кмет на Пазарджик. Когато през октомври 2021 г. приех предизвикателството да се включа в политиката, по време на кампанията за избори за 47-мо Народно събрание задавах един и същи въпрос на всички хора, с които разговарях - какъв е най-големият проблем на Пазарджик? И в 8 от 10 случая получавах кратък и ясен отговор - кметът!

Като народен представител на Пазарджик имах възможност да се запозная в детайл с много местни теми. Осъзнах, че проблемът всъщност не е единствено и само в личността на сегашния кмет, а в модела му на управление - непрозрачен, едноличен, свързан с честото потъпкване на закона и обществените правила.

Модел на управление, който доведе до превръщането на общинския съвет и институциите в притурка и мокър печат на един местен феодал.

Модел на управление, в който местният бизнес на практика беше ликвидиран, бизнес средата беше отровена, а градът беше парцелиран и подарен на шепа избраници, близки до властта.

Модел на управление, който до доведе до това Пазарджик да се превърне в най-обезлюдения областен град в България през последните 10 години - всеки четвърти жител на града го е напуснал през този период.

Пазарджик не може да си позволи не още 4 години, а дори и един ден да бъде управляван и да живее по този начин.

Именно необходимостта да бъде сложен край на този порочен модел на управление ме мотивира да приема номинацията на моите колеги като кандидат за кмет на община Пазарджик.

Защото, докато се строят паметници и градинки, докато се награждават спортисти, докато се раздават бизнеси, ние не можем да оставаме глухи за истинските проблеми на хората в Пазарджик.

Трябва да направим всичко възможно младите хора да спрат да напускат Пазарджик.Да създадем една чиста и достъпна градска среда, в която да растат децата ни.

Да създадем условия за подобрение на инвестиционния климат и админстративното обслужване, така че да привлечем инвеститори в града ни, които да разкрият повече и по-добре платени работни места. Трябва да положим основите на това парите на пазарджиклии да бъдат харчени по един прозрачен начин, а всички граждани и фирми да имат равен достъп до обществения ресурс, което неминуемо ще подобри качеството на услугите и ще намали цените, които плащаме за тях.

Аз и моят екип ще бъдем сред Вас, гражданите на Пазарджик, за да чуем вашите проблеми, вашите съвети и препоръки и заедно да се преборим за града ни. Заедно с вас ще напишем нашите основни приоритети и цели, и ще изберем и начините, по които да ги постигнем. Пазарджик има нужда от Промяна! Благодаря ви за подкрепата!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини