Големият залог на местните избори е преразпределянето на властта, смятат анализатори

  • 16 юли 2023 15:08

  • 1269
  • 0
Големият залог на местните избори е преразпределянето на властта, смятат анализатори
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

След местния вот няма да има скоро парламентарни избори, коментираха анализаторите Татяна Буруджиева и Юлий Павлов на форум "Местната власт – сила, доверие и перспективи", организиран от Гражданско движение "Днес", с участието на представители от аналитичния клуб за прогнози "Екзаминър".

"Избори други скоро няма да имаме", прогнозира Татяна Буруджиева. Ако нещо стане с правителството след местните избори, то ще бъде в рамките на този парламент, смята тя.

Проф. Вили Лилков прие номинацията за кмет на София

Буруджиева очерта три залога на кампанията за местните избори - първото е не властта, а преразпределението ѝ. Големият интерес към тези местни избори е, защото ще се гледа как ще се преразпредели властта на място, за да се тръгне към окончателно наместване и разпределение на властта в центъра, коментира тя. Според Буруджиева партиите са в поза партер - и новите, и старите.

Тези местни избори в голяма степен ще решат как се тръгва към стабилизация на партийната система, смята тя. По думите й това са първи стъпки към някаква нормализация, която ще продължи 10-15 години. Буруджиева смята, че местните избори ще бъдат индикатор за скоростта, с която ще започнат промените, и за сътресенията във властта.

Ваня Григорова с коментар за бюджета, протестите и дали ще се кандидатира за кмет на София

Юлий Павлов, директор на Центъра за анализи и маркетинг, коментира, че след изборите "феодализацията" на страната ще се засили.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1269 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини