Номинациите за столичен кмет вдясно са ожесточени, от днес има още един претендент за поста

  • 15 юли 2023 15:55

  • 5876
  • 0
Номинациите за столичен кмет вдясно са ожесточени, от днес има още един претендент за поста
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Номинациите кой да бъде кандидат за кмет в София на изборите в края на октомври стават все по-ожесточени вдясно. От днес има още един претендент за поста.

"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" са в парламентарна коалиция с "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на са в коалиция с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, но старите сини привърженици на дясното в столицата изглежда не харесват избраниците им. 

ПП вече обявиха, че издигат бизнесмена Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите. Отношението на ДБ не е съвсем ясно.Очаква се ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да номинират сегашния председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска. Може би СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще го подкрепят, пише "24 часа". 

Георги Георгиев още не казва дали ще е кандидат-кмет на София, но обеща "най-добрата кандидатура"

Знакови фигури от дясното обаче пишат "Ние издигаме проф. Вили Лилков за кмет на София на местните избори през 2023 г." и събират подписка.Сред имената, публикувани във фейсбук, личат стари седесари: функционери като Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г., Муравей Радев, Ваньо Шарков, Иван Сотиров, Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва и известни сини интелектуалци - композиторът Стефан Димитров, певците Богдана Карадочева и Васко Кръпката, музикантът Иван Лечев, режисьорът Теди Москов, актрисата Аня Пенчева, писатели, журналисти, учени.

Ваня Григорова с коментар за бюджета, протестите и дали ще се кандидатира за кмет на София

Вили Лилков беше  общински съветник и зам.-председател на Общинския съвет в София в продължение на 15 години, след това депутат. Той е един от учредителите на "Демократи за силна България", която после прерасна в "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". През 2015 г. беше кандидат за кмет на София, издигнат от Реформаторския блок, където тогава беше ДСБ. Професор е в Минно-геоложкия университет. Женен, има трима синове.   

Последвайте канала на

Теодора Павлова
5876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини