Васил Пандов (ПП-ДБ): Обсъждаме дали ще имаме наш кандидат за управител на НЗОК

  • 11 юли 2023 15:13

  • 1066
  • 0
© Novini.bg

Издигнатият от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на кандидат подаде молба за оттегляне по лични причини. Ние не можем да коментираме този личен негов избор. Това каза пред журналисти в кулаорите на парламента депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Васил Пандов, след като по-рано днес Иванка Динева, номинирана за управител на Националната здравноосигурителна каса от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, се отказа от надпреварата за поста, а след това депутатите отхвърлиха единствената останала кандидатура - тази на проф. Жени Стайкова, номинирана от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, предаде репортер на Novini.bg.

Предстои процедурата отново да започне по реда, който трябва - да се приемат процедурни правила за избор на управител на Националната здравноосигурителна каса в комисия и в пленарна зала и като се приемат правилата, започва и процесът по номинации. Всяка една парламентарна група или народен представител ще може да направи отново номинации. На този етап сме в процес на обсъждане дали ще имаме наш кандидат, заяви Пандов.

В отговор на въпрос за твърденията на опозицията, че има договорка между ПП и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за постове в регулаторите, Васил Пандов посочи: "Не ми е известно да има такава договорка. Провеждат се срещи, знаете за нашата декларация, че трябва да има механизъм, по който да се избират лицата, които са начело на тези регулатори. Продължават контактите в тази насока".

Депутатите отхвърлиха единствената кандидатура за шеф на НЗОК. БСП: "Не ви ли е неудобно от това, което вършите?"

Попитан как ще коментира това, че днес възстановеният на поста от Конституционния съд председател на Сметната палата Цветан Цветков не беще допуснат в сградата на институцията, депутатът от ПП каза: "Не мога да коментирам какво са направили тези, които оперативно осигуряват достъпа до сградата. Факт е, че с решението на Конституционния съд той е възстановен като председател".

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1066 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини