Иван Иванов (БСП): Докато Тагарев е член на кабинета, ежедневно ще искаме оставката му

  • 08 юли 2023 19:26

  • 1189
  • 0
Иван Иванов (БСП): Докато Тагарев е член на кабинета, ежедневно ще искаме оставката му
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

Докато Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за е член на кабинета, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще настоява ежедневно за оставката му.  Това заяви Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в предаването "Офанзива" по Нова Нюз.

Според Иванов с последните си изявления Тагарев е поставил под риск националната сигурност.

Това, което заяви - че е поискал след среща с генералитета в българската акватория на Черно море, да се разположат военни сили. Това противоречи на конвенцията от Монтрь”, каза Иванов.

Тагарев заяви, че трябва да се подсилят фланговете на НАТО с разполагането на разузнавателни и сили с кинетично действие. Категорично на първо място това ни приближава все повече до войната, на второ място е удар върху българската икономика, смята депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Спомняте си опитите да се застраши туризма с говоренето за замърсяване на Черно море. Следващата стъпка е да кажем, че искаме да се разположи оръжие, коментира той.

Иванов отново подчерта позицията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, че даването на оръжие на Украйна, означава продължаването на войната: "Трябва да се намери дипломатически изход. Започването на преговори означава финал на тази война".

От Министерството на отбраната отговориха на Йотова за военната помощ за Украйна

Според него България трябва да пази неутралитет, това е и позицията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Към момента няма пряка заплаха за нашата сигурност, допълни Иванов.

Той не вижда причина Русия да не се изтегли от окупираните украински територии, след приключването на военните действия и след приключването на войната с преговори.

Що се отнася до анексирането от страна на Русия на окупираните Луганска, Донецка област и Запорожието, Иванов каза: "Международното правото категорично ясно казва, че подобни спорове се решават с преговори, когато се седне на масата. Преди тази война имаше едни споразумение от Минск, където бяха поставяне изрични условия, коя страна какви задължения има. Ние настояваме да се седне час по-скоро на преговори".

Иванов отново повтори за несъгласието на социалистите с декларацията, приета в НС по отношение на приемането на Украйна в НАТО след приключване на войната.

По отношение на АЕЦ "Белене", депутатът е категоричен, че този проект е бил възможен да се реализира: "Около 10 милиарда лева щеше струва довършването на АЕЦ „Белена”. Имаме нужда от тази нова енергийна мощност".

"България традиционно винаги е била ядрена сила тук на Балканите. В момента имаме два работещи реактора в АЕЦ "Козлодой", каза Иванов.

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е подкрепило да се проведе референдум за въвеждането на еврото, заради гражданите, които са се подписали под това искане. Позицията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е иначе била, че един ден трябва да се приеме еврото в България, когато обаче държавата е готова икономически да поеме тази тежест и този риск.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1189 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини