Георги Свиленски (БСП): Имунитетът на Борисов е смазката на сглобката на коалицията

  • 07 юли 2023 21:33

  • 1405
  • 0
Георги Свиленски (БСП): Имунитетът на Борисов е смазката на сглобката на коалицията
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

До 15:30 часа днес в деловодството на НС нямаше внесено заявление за сваляне на имунитета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това е смазката на сглобката на коалицията – имунитетът на Борисов. Заради това имаме правителство. Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски в предаването "Панорама" по БНТ.

Борисов 12 години нямаше имунитет, но имаше главен прокурор, допълни той.

Свиленски коментира посещението на украинския президент Зеленски така: „То беляза голям шлем на националното предателство. В един ден три пъти българските граждани бяха предадени. Вчера взехме решение за изпразване на българските складове на армията. След 3-4 г. евентуално складовете ще бъдат попълнени. Второто национално предателство бе решението за двата ядрени реактора за „Белене“. Тези реактори никога няма да заработят в Украйна и всички специалисти го знаят. Сложихме кръст на ядрената енергетика в България. Третото бе декларацията за подкрепя и влизането на Украйна в НАТО. Нито един европейски парламент и европейско правителство не е приело такава декларация“, обясни социалистът.

 Десислава Атанасова: Има редица теми, по които имаме критики към кабинета

„Това правителство има две основни задачи – да даде всичко, което има и да ни вкара във война и да прокара джендър идеологията“, подчерта Свиленски.

„Това, което видяхме бе двойнствената позиция на нашия президент. Когато е в щабквартирата на НАТО подписва санкциите и казва, че Русия е агресор, когато е тук и види рейтинга си казва – недейте да изпращате оръжие. Няма как да се постигне мир с даване на оръжие“, убеден е зам.-председателят на ПГ на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

„Позицията ни за еврото е ясна и категорична. Българските граждани трябва да дадат отговора на този въпрос. България трябва да влезе в еврозоната, тогава когато е готова. Искаме България да се развива“, каза още Георги Свиленски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини