Цветанов за посещението на Зеленски: То показа разделението в страната ни

  • 06 юли 2023 21:41

  • 2527
  • 0
Цветанов за посещението на Зеленски: То показа разделението в страната ни
©
Слушай новината Слушай новината

Посещението на украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в България днес, показа поредното разделение в страната ни. Най-ясно това се видя от демонстрираното поведение от страна на президента Румен Радев, който неколкократно нарече войната, която се води в Украйна от страна на Руската федерация и агресора Владимир Путин конфликт. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Недопустимо е президентът на България, която е равноправна страна-член на ЕС и НАТО, и многократно е изразила евроатлантическата си принадлежност и позиция за помощ на Украйна в тази война да демонстрира подобно поведение и разделение, допълни той.

Росен Желязков към Зеленски: Ще продължим да настояваме за справедлив и траен мир

Не трябва да забравяме, че България като част от свободния свят има дълг към украинците, които се сражават за свободата и за демокрацията, затова трябва да продължим да ги подкрепяме и да е ясно, че Украйна не е сама в тази война. Нека политиците в България не забравяме, че е така необходимо да отстояваме тези ценности, с които да съхраним европейската идентичност. Те са в основите на международното право и без тях само военната сила би имала значение. Всяка страна, независимо къде се намира на картата на света би рискувала да бъде превзета от съседа си. Затова е така необходимо България да продължи да помага на Украйна до постигането на мир на нейната територия, подчерта ва Цветанов.

И нека не забравяме, че именно Бойко Борисов, Теменужка Петкова и Томислав Дончев прокараха руските интереси и обслужиха режима на Путин, реализирайки “Турски поток” през България, заобикаляйки Украйна, а днес демонстрират подкрепата си към нея и осъждат руската агресия, стискайки ръката на Зеленски, припомни политикът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини