Официално от МС: Ето каква е програмата на Зеленски в София

  • 06 юли 2023 12:10

  • 13312
  • 0
Официално от МС: Ето каква е програмата на Зеленски в София
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога пристигна днес на еднодневно посещение в София, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Изявление се очаква в 14 часа. 

Зеленски кацна в София

В Министерския съвет той ще разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, посланици, политици и представители на гражданското общество.

Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

В мрежите Зеленски написа, че ще се срещне и с държавния глава Румен Радев. 

 Малко по-късно от прессекретариата на на държавния глава също потвърдиха за срещата. Ето какво съобщиха оттам:  

"Днес, от 15.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 президента на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, който е на посещение в България по покана на министър-председателя".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
13312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини