Румен Христов проговори за имунитета на Борисов и визитата на Зеленски

  • 05 юли 2023 11:45

  • 1528
  • 0
Румен Христов проговори за имунитета на Борисов и визитата на Зеленски
©

Зеленски идва по покана на Министерски съвет и това е нормално. Очакваме да посети българския парламент и да направи изявление пред депутатите, ще видим дали натовареността му ще позволи това. Не очаквам Радев да се срещне със Зеленски. Това заяви за "Твоят ден" Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в от ГЕРБ–СДС.

По думите му е престиж за България, че украинският президент ще посети страната. Той коментира и това, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се е отказал от имунитета си.

"Борисов не се е боял да остане без имунитет когато Гешев беше главен прокурор, години наред това беше факт. Лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в дори се отказваше от депутатското си място доброволно. Предвид, че имаш много коментари и днес отново беше внесена декларация, Борисов каза, че няма смисъл да се губи повече време и да се правят циркове, се отказа от имунитета си, защото няма притеснения", коментира той.

Борисов си дава имунитета

По думите му ГЕРБ-СДС категорично ще застане зад декларацията, с която България подкрепя Украйна да е в НАТО. "Щях да се учудя, ако БСП я подкрепи, тя гледа винаги на изток към Кремъл. За тях сме членове на ЕС и НАТО само за облагите, но не и да носим отговорност", смята Христов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини